Uhapšeno 11 radnika zbog prevare na tehničkom pregledu vozila

Niška policija uhapsila je jedanaest zaposlenih u D.O.O. “M Auto“ Niš zato što se sumnja da su tehničke preglede, mušterijama naplaćivali po punoj ceni, beležili u knjige znatno nižu cifru, a razliku predavali menadžmentu firme.

policija

Uhapšeni su D. K. (46), P. J. (49), D. S. (33), N. C. (38), G. S. (50) i I. M. (32) iz Niša, S. D. (43) iz okoline Niša, D. J. (38) iz okoline Prokuplja, M. G. (61) iz Vlasotinca, kao i D. P. (33) i I. Đ. (36) iz okoline Gadžinog Hana, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje isprave.

-Sumnja se da je D. K. u toku 2014. godine i 2015. godine, organizovao rad devet tehničkih pregleda na teritoriji Niša, Vlasotinca, Prokuplja i Gadžinog Hana i usluge vršenja tehničkih pregleda vozila naplaćivao u iznosu od 800 do 2.500 dinara. Postoje osnovi sumnje da je on naredio zaposlenima koji vrše tehnički pregled vozila, da usluge u poslovnim knjigama evidentiraju po nižim cenama u iznosu od 30 ili 60 dinara, a razliku u ceni lično predaju, čime je protivpravno prisvojio novac u iznosu od oko 16 miliona dinara, saopštila je policija.

U policijskom saopštenju se navodi da se sumnja da je P. J., u svojstvu odgovornog lica navedenog preduzeća, po prethodnom dogovoru, pomagao D. K. u organizovanju rada tehničkih pregleda, dok je D. S. prikupljala novac iz svih devet tehničkih pregleda i razliku u ceni predavala D. K. i P. J., bez evidentiranja kroz poslovne knjige.

Postoje osnovi sumnje da su N. C., S. D., D. J., M. G., G. S., D. P., I. M. i I. Đ. u svojim ograncima preduzeća D.O.O. “M Auto“ Niš, usluge naplaćivali po regularnim cenama, a evidentirali ih po nižim cenama i razliku predavali D. K. i P. J.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu. Policija nastavlja kontrolu poslovanja navedenog preduzeća, kao i kontrolu izdavanja polise osiguranja.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *