Ulična akcija „Za otvoreni parlament“

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA), održaće uličnu akciju „Za otvoreni parlament“ u petak 12.juna s početkom u 12.00 ispred tržnog centra „Kalča“.

otvoreni-parlamentGlavni cilj akcije je jačanje komunikacije između poslanika/ca i građana Niša i svih ostalih,ali i približavanje i upoznavanje rada Narodne Skupštine Srbije sa istim. Građanima će biti predstavljeni osnovni principi na kojima počiva Dekleracija o otvorenosti parlamenta. Pored toga, Inicijativa Otvoreni parlament nastavlja i sa procesom konsultativnih sastanaka za unapređenje institucionalnog modela saradnje između organizacija civilnog društva i Narodne skupštine Republike Srbije. Cilj ovog sastanka jeste predstavljanje baze organizacija civilnog društva, jedinstvenog kanala komunikacije za organizacija civilnog društva sa Narodnom skupštinom, navodi se u saopštenju.

Poziv da uzmu učešće na uličnoj akciji i konsultativnom sastanku upućen je narodnim poslanicima i poslanicama iz Niša, predstavnicima nevladinih organizacija, građanima i građankama koji su zainteresovani da zajedno doprinesu jačanju institucije parlamenta i građanskom nadzoru izabranih predstavnika.

M.D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *