Uprkos pretnjama ministarke, saobraćaj na pruzi Zaječar – Niš se odvija

foto: čitalac klik za uvećanje

Iako je ministarka saobraćaja, Zorana Mihajlović zabranila saobraćaj na pruzi Zaječar – Niš, vozovi i dalje saobraćaju tuda, a jedan vagon cisterna je iskliznuo sa šina sinoć 18. februara gde srećom niko nije povređen. Ministarka je zapretila i smenama direktora u Železnici ukoliko se saobraćaj na ovoj pruzi odvija, a na šta su se oni očigledno oglušili. Ovo je četvrto iskliznuće kompozicija sa opasnim materijama na ovoj pruzi.

Naš čitalac nam je još 17. februara poslao sliku sa ove pruge i svedočio da je samo tog dana prošlo više od pet kompozicija,

Kako prenose mediji reč je o vagonima-cisternama koje su bile deo kompozicije koja je iskliznula iz šina nedaleko od Zaječara, u mestu Jasenovik, posle čega je i proglašeno zatvaranje pruge i objavljen početak rekonstrukcije za kraj febuara.

Prilikom raščišćavanja vanrednog događaja i povratka voznih sredstava prevoznika „NCL“ u Niš, kod železničke stanice Matejevac, jedan od vagona je iskliznuo sa šina. Na lice mesta odmah su izašli Železnička komisija, kao i pomoćni voz. U toku večeri je iskliznuli vagon podignut“, saopštili su iz Infrastruktura Železnica Srbije.

U ranijim svedočenjima meštana tokom evakuacijhe stanovništva iz Jasenovika zbog pretakanja amonijaka iz jedne od dve cisterne koje su iskliznule, rečeno nam je da je ova pruga građena 1962. Godine i da od danas nije održavana na pravi način.

Tu su od nalegnuća vozova poispadali šrafovi, neki pragovi su dotrajali, a negde ih i nema tako da ne znamo šta ovo rade kad je lepo zabranjeno da ovde saobraćaju vozovi – rekao nam j4e tada Goran Milošević jedan od meštana ovog sela.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *