UPSS: 74 pravnika u „Naisusu“ svi plaćamo i nećemo više da ćutimo

Na sinoćnoj tribini Udruženja predsednika skupština stanara, između ostalih, iznet je podatak da JKP „Naisus“ u svom sastavu ima 74 pravnika i 24 osobe koje rade u službi za odnose sa javnošću što je ocenjeno kao nedopustivo jer je reč o javnom preduzeću.

Tribina-UPSS

– Ovo više nema smisla trpeti zato smo spremni za nastavak narodnih protesta – ocenili su predstavnici UPSS na tribini.

Predstavnici ovog udruženja ukazali su na probleme sa kojima su se susreli u pokušaju komunikacije sa vodovodom. Oni su naišli na iste probleme kao i sa Gradskom toplanom. Kada se Udruženje obratilo JKP „Naisus“ bili su upućeni na njihov sajt.

Đokica Jovanović, predsednik upravnog odbora udruženja je istakao da je takav odgovor bahat i ponižavajući za Udruženje.

– Ukazano je na dosta nepravilnosti u radu ovog preduzeća. Analizom rada JKP „Naisus“ UPSS saznaje da su prosečni troškovi reprezentacije oko 13.000 dinara dnevno. Takođe, kada je Udruženje postavilo pitanje o velikom broju poslovnih putovanja, kao i na koji način ona mogu koristiti gradu, rečeno im je da sve informacije mogu pronaći na sajtu.

tribiina-UPSS

Vanja Krstić iz Lokalnog antikorupcijskog foruma, skrenula je pažnju na količinu vode koja se „ukrade“. Jedan od niških bazena bio je priključen nezakonito i napravljen je dug od oko milion i tri stotine hiljada dinara. Oni su napravili ugovor sa vodovodom da otplaćuju dug na rate, ali su platili samo par rata od stotinak hiljada dinara. Tužilaštvo nije reagovalo na ove nepravilnosti. Kao dokaz ona je donela na uvid i ugovor koji je, kako kaže, dugo bio sakriven u vodovodu.

Brojni građani koji su prisustvovali ovoj tribini izrazili su veliko nezadovoljstvo zbog ovakvog poslovanja JKP „Naisus“. Mnogi od njih preživljavaju sa malim primanjima koja jedva prelaze troškove reprezentacije na dnevnom nivou ovog preduzeća.

Marta S.

5 Comments

 1. Ja neznam do kada ce tako moci da se u javnost iznose neistiniti podaci,sa jasnom namerom da se pogresno a lose predstavi poslovanje ovog po meni najvaznijeg komunalnog preduzeca, cije ime autor ovog teksta nije znao ni tacno da napise (tacan naziv je JKP NAISSUS).Naravno da u preduzecu ne radi 74 pravnika niti 24 zaposlena u sluzbi za odnose sa javnoscu.U zadnjem usvojenom programu poslovanja kojise nalazi na internet portalu preduzeca stoje i ti podaci.Pa na primer broj zaposlenih u pravnom sektoru je visestruko manji nego sto se to u tekstu navodi a i u sluzbi za odnose sa javnoscu je broj zaposlenih nekoliko puta manji.Medjutim istina je da u Nisu korisnici imaju najkvalitetniju vodu u Srbiji po ceni koja spada u najnize takodje u Srbiji,sto ce uveren sam u to i da ostane.

 2. Treba tražiti sistematizaciju i kvalifikacionu strukturu zaposlenih. Tu ima dosta onih sa privatnim diplomama, tj. kupljenim jer inače čemu služe privatni fakulteti- neće valjda privatni poslodavac takve da upošljava, no su se uvalili na državna jasla pa kupili diplome da im se poveća plata i napreduju u službi. Sve treba to vratiti na SS.

 3. Potpuno netačno i zlonamerno.
  Kada imate takve informacije i dokumenta zašto ih ne objavite ili predate policiji? Sve velike zloupotrebe i pljačkanje naroda se dešavalo kada su DSi URS vodili grad…

 4. Kako ih nije sramota ? Krsdu od svojih rodjaka /mozda nisu u dobrim odnodima/,od svojih prijatelja
  / mozda ih nemaju/, kradu od komsija/mozda su u sporu oko medje/, kradu od sebe i svoje dece /a mozda sebi umanjuju racune/…
  E Srbi, Nislije…
  I posle : Svet nas ne voli, svi su protiv nas, itd . Vidi svet da nemamo vise morala, postenja, domacinskih osobina koje su NEKADA krasile SRBE a sada nas „krase“ mediokriteti, nedopravljeni intelektualci, iskompleksirani tipovi…

 5. Gde je Perisic da nam kaze da ima svega tri viska koji ce i onako otici u penziju?Katastrofa ce se otkriti na zalost tek posle izbora.Dali ce i onda Tuzilastvo da cuti?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266