Urađene prve operacije u novoj zgradi Kliničkog centra u Nišu (foto)

Desetak dana nakon otvaranja nove zgrade Kliničkog centra u Nišu obavljeno je šest operacija.

Prvih šest operacija obavljano je u dve od ukupno petnaest sala koje se nalaze u operacionom bloku, a već za nekoliko dana, trebalo bi da celokupan prostor na čitavom spratu, bude spreman za sve hirurške zahvate.

Smatramo da je ovo kruna našeg višegodišnjeg rada i da je samim tim što je urađeno sve što je bilo planirano, naša misija uspela, Dinamika preseljenja preostalih Klinika teče po planu, tako da verujemo da ćemo do sredine januara zavšiti sve – izjavio je prof.dr Zoran Radovanović, generalni direktor niškog Kliničkog centra.

Nakon prijema prvih ležećih pacijenata u dnevnoj bolnici, u novom stacionaru Klinika za endokrinologiju, gastroenterologiju, hematologiju, neurologiju i kardiologiju, još juče su obavljene sve pripreme za prve operacione zahvate, te je operativni program počeo.

Šestoro pacijenata koji su smešteni na Klinici za digestivnu hirurgiju operisani su danas i ponosan sam što mogu da kažem da je sve proteklo u najboljem redu, a naši osmesi, svih nas koji su radili u novim salama i na novoj opremi, govore sve, izjavio je prof. Dr Goran Stanojević, pomoćnik direktora za Hiruršku delatnost i dodao da je reč je o operacijama iz oblasti tzv. jednodnevne hirugije, odnosno preponske kile i operacije na debelom crevu.

Ono što će sada biti prednost za lekare specijaliste, ali i svakako od pomoći svim pacijentima, jeste i najsavremenija anesteziološka oprema i soba za oporavak pacijenata nakon operacija.

Ovo je veliki pomak za sve nas, jer osim što sada imamo najmodernije uslove za rad sa pacijentima, soba za oporavak je nešto što Klinički centar do sada nije imao, te sada možemo slobodno da kažemo da smo u rangu najsavrmenijih svetskih bolnica i trudićemo se da u narednom periodu budemo još bolji, istakao je prof.dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju.

N.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *