Uređenje međublokovskog zelenila i pomoć u kući preko javnih radova

Predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić potpisao je ugovore sa deset nezaposlenih lica koja će biti angažovana na uređenju međublokovskog zelenila i pružati pomoć u kućim starim i bolesnim osobama na području ove opštine. Javni radovi se odvijaju u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale u Nišu i Gradske opštine Medijana.

foto: opština Medijana

Na javnim radovima angažovano je po pet lica iz teže zaposlivih grupa ili korisnika socijalne pomoći, po četiri bez kvalifikacija i jedno sa srednjom stručnom spremom. Vrednost radova u trajanju od četiri meseca je 1,3 miliona dinara. Naknada je 18.000 mesečno, uz prevoz od 2.000 dinara.

Po prvi put se Gradska opština Medijana uključuje u realizaciju javnih radova. Ne moraju uvek da se koriste sredstva iz budžeta opštine, ali opština mora svaku priliku da iskoristi da organizacijom pomogne kakav god posao da je u pitanju i pomoć našim građanima. Ovi radovi finansiraju se iz republičke kase, a mi pružamo logističku podršku i pružamo šansu nezaposlenima da se pokažu na ovom poslu i možda dođu i do nekog trajnijeg rešenja i stalnog prihoda. Na ovaj način Gradska opština Medijana želi da pomogne da do posla dođu ljudi koji ga nemaju, ili onima koji dugo čekaju na zaposlenje i nemaju nikakav prihod – kazao je Krstić.

Javnih radovi realizuju se u saradnji sa Centrom za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu, u oblasti geronto usluga, i JKP „Medianom“ na uređenju međublokovskog zelenila.

Centar za socijalni rad najviše zahteva za pomoć u kući samačkim i bolesnim licima ima sa područja GO Medijana. Tako da će angažovane geronto domaćice imati pune ruke posla ali i punu podršku Centra za socijalni rad – rekla je Aleksandra Stošić.

Po rečima direktora niškog komunalnog preduzeća Bratislava Vučkovića na ovaj način nastavlja se saradnja sa najvećom niškom opštinom.

Zadovoljstvo je videti sa kakvim optimizmom rukovodstvo opštine Medijana pristupa svakom poslu, pa i ovom. Vi koji pak dođete u JKP „Medianu“ da radite i pokažete da ste vredni otvorićete put sebi za neka nova angažovanja i imaćete neki prihod. Čistijom opštinom biće zadovoljni svi – rekao je Vučković.

Sanja Stojanović biće angažovana na poslovima geronto domaćice, posao čeka skoro 20 godina. Povremeno je radila, nikada za stalno, pa je svaka prilika za bilo kakav prihod, kaže dobrodošla, uz zahvalnost Gradskoj opštini Medijana što se uključila u organizaciju ovog posla.

gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *