Uspešna panel diskusija „Čekirajmo život“

Učenici i profesori Mašinsko-tehničke škole „15.maj“ organizovali su panel diskusiju „Čekirajmo život“. Na panel diskusiji govorili su predstavnici iz različitih sfera društva. Na samoj panel diskusiji vladalo je veliko interesovanje, kako medija, tako i publike. Za tri sata diskusiju je posetilo oko 800 zainteresovanih.

cekajmo-1

Mi kao škola želeli smo da ukažemo na probleme u saobraćaju. Drago mi je što su i gledaoci panel diskusije bili zainteresovani za rešavanje ovog problema“- izjavila je Slavica Jukić, direktorka MTŠ „15.maj“.

Svi učesnici panel diskusije popunili su anonimnu anketu, koju će organizatori proslediti resornom Ministarstvu za pisanje novog zakona.

Anketa koju su učesnici panel diskusije popunjavali sadržala je ne tako pohvalne odgovore. Kada izračunamo rezultate, iste ćemo proslediti resornom Ministarstvu za pisanje novog zakona“ – izjavio je Jovan Milić, jedan od idejnih tvoraca ove panel diskusije.

Saobraćajne nesreće u kojima stradaju mladi podstakle su rukovodstvo Mašinsko – tehiničke škole “15. maj“ da organizuje panel diskusiju o bezbednosti u saobraćaju. Iz Saobraćajne policije apeluju na srednjoškolce da se ponašaju oprezno, bilo kao vozači ili kao pešaci. Diskusija “Čekirajmo život“ izazvala je veliko interesovanje među srednjoškolcima, a oni koji nisu mogli da prisustvuju, u njoj su učestvovali putem društvenih mreža. U “15. maju“ kažu da je ova diskusija tek prva u nizu aktivnosti o saobraćajnoj bezbednosti.

Mi kao škola planiramo da se uključimo dalje u rešavanje ovog problema. Planiramo da na časovima građanskog vaspitanja, pa i drugih predmeta edukujemo učenike o pravilnom ponašanju u saobraćaju“ – izjavila je Slavica Jukić, direktorka MTŠ „15.maj“.

Između ostalih na panel diskusiji prisustvovao je i Dragan Pešić, zamenik načelnika Saobraćajne policije u Nišu.

Saobraćajna policija se uključuje u društveni rad. Obično smo radili sa osnovnim školama, ali drago nam je da se organizuju i ovakve panel diskusije“ – izjavio je Pešić.

Iako je prvobitno panel diskusija trebalo da traje do 11 sati, zbog velikog interesovanja taj termin je probijen maksimalno.