Utakmica Radničkog i Partizana malo ima veze sa sportom, ali biće interesantno

Tabela (klik za uvećanje)

Utakmica između Partizana i Radničkog koja se igra sutra (17.5) od 19 sati na stadionu „Čair“ u Nišu, pokazala je ozbiljnost oboljenja srpskog fudbala.

Ulaznice za južnu tribinu (Meraklije) koštaju 200, sever(Grobari) 400, istok i zapad 600, i loža 1.200 dinara. Zainteresovani koji ne budu na stadionu, ovaj meč moći će da prate na TV Arena 4.

Prvenstvo Srbije je očigledno toliko (ne)regularno da su se potegle sve veze da se predupredi normalna sportska utakmica.

U Partizanu se boje veza predsednika Radničkog, Ivice Tončeva jer je do juče sedeo u upravi Crvene Zvezde pa zato i svog kuvara dovode. Uz sve to su stvar „zakuvale“ kladionice sa kvotama tako da su razne teorije zavere u igri. Neki se pitaju pa da li je slučajno Zvezda isplatila obećanu trećinu obeštećenja Radničkom za Pavkova „baš pre neki dan“ i ko tu kome daje „vetar u leđa“?

Na društvenim mrežama ozbiljne rasprave… Jedno je sigurno – fudbaleri Radničkog „izgaraće“ na terenu – zato što bi to uradila svaka normalna ekipa u ovoj situaciji.

Ali, očigledno da mnoge savesti nisu čiste pa se sad „češaju i gde ih ne svrbi“.

Klubovi objavljuju neka prepotopska saopštenja da će ostaviti „srce na terenu“, a „puter na glavi“ nikome ne da mira jer svima treba isključivo pobeda.

Iz tabele se vidi da se „večiti“ bore za prvo mesto dok su Radnički, Vojvodina, Mladost i Napredak konkurenti za Evropu (četiri kluba se kandiduju za evropske kupove). Do kraja prvenstva igra se još dva kola tako da kombinatorika pruža bezbroj teoretskih mogućnosti, ali od utakmice u Nišu će sigurno mnogo zavisiti.

foto: MN Press

Da je srpski fudbal u blatu, dovoljno pokazuje to što Fudbalski savez bukvalno krije da li je Mladost iz Lučana dobila licencu za stadion ili nije? I Radnički je po tom pitanju „ne ledu“ jer za svaku utakmicu uzima stadion na revers od firme koja još uvek gradi stadion.

Na centar u Nišu je „gurnut“ Smederevac Zoran Široki na čije spominjanje imena mnogi u Nišu kažu „neka mu je bog na pomoć“ jer će na kraju nekome sigurno biti kriv.

Mnoge stvari ukazuju na to da će sutrašnji meč(evi) zaobići epitet sportskog praznika, ali da će biti interesantan rasplet prvenstva – to je sigurno.

M.S.

1 Comment

  1. Kakva nakazna imena navijaca-ako su grobari,mesto im je na groblju,ako su meraklije,u Tursku!
    Srbijo,na niske si grane spala,normalne ljude i ne dotice ovo spinovanje klubova i stampe,bore se da prezive i odskoluju decu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *