Uz pomoć novog alata lopovi „orobili“ prodavnice u Nišu

U niškim tržnim centrima se primetno povećao broj krađa razne robe pre dva ili tri meseca. To povećanje nije bilo alarmantno, ali su trgovci i obezbeđenja videli da se nešto neuobičajno događa. „Zujalice“ miruju, a roba nestaje.

Neverovatno, ali istinito je da se skidač zujalice može kupiti na internetu – postoje i uputstva kako se koristi!?

Nije mnogo dana trebalo da se otkrije da su lopovi na internetu saznali da mogu kupiti igle i magnete za zujalice na robi koje štite od krađe. Istina, Iz jedne radnje ne može mnogo da se ukrade, ali ako jedan lopov obiđe više prodavnica u Nišu, šteta može da bude velika.

Te igle su na internetu koštale do 30 evra s početka godine, a kako saznajemo iz firmi obezbeđenja u Nišu nekih tržnih centara, danas mogu da se kupe i za devet evra, ali trgovci sada imaju druge mere za te specifične lopove.

foto: gradjanin.rs

Prodavačica iz centra „Forum“ kaže da zna da je pre izvesnog vremena uhvaćena starija ženska osoba koja je koristila ovaj predmet za onemogućavanje zvuka pri izlasku iz radnje.

Lopovi su imali sistem da se s jednim komadom odeće sakriju u kabini, „skinu“ zujalicu s jednog komada, a drugi vrate na ofinger i na policu. Tako su izlazili neprimetno kao da ništa nisu kupili. Ova tetka od pedeset i kusur se prevarila pa je ponela u kabinu, misleći da je niko ne vidi, i dečju haljinicu. Iz kabine su je pustili da pređe prag radnje, ali posle… – priča nam ova prodavačica.

Skidači zujalica se mogu kupiti na internet oglasima i kineske su proizvodnje. Pojavile su se prvo u Beogradu, ali i tome je nađen način za sprečavanje krađe.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *