Užas: Ljudska krv i delovi tela na hodniku niške kapele (uznemirujuće fotografije)

Ljudka krv, delovi tela i neadekvatno smešteni leševi po hodnicima niške kapele u Kliničkom centru u Nišu kojom gazduje Javno preduzeće „Gorica“ u Nišu, jeziva su slika koja se ovih dana može videti.

Rade Rašović poverenik ASNS u „Gorici“

„Građanin“ je dobio uznemirujuće fotografije iz hodnika kapele gde se vide ove jezive scene, a to nam potvrđuje i poverenik Asocijacije nezavisnih i slobodnih sindikata u „Gorici“ Rade Rašović.

Problem je što se hladnjača pokvarila pa mrtva tela se raspoređuju po hodnicima kapele. Smrad od truleži tela u kome radi radnici „Gorice“ je nesnošljiv. Delovi tela se čuvaju u džakovima, i u kartonskim kutijama tako da je u hodniku iscurela krv. Ma, nemam reči o slici koja vlada tamo, a sve zato što se pokvario hladnjak tako da deo dovezenih leševa boravi u hodniku. To je prvo nehumano, a lako može da izbije i neka zaraza. Smatram da i radnici moraju na plaćeno odsustvo jer svakodbnevno gledaju te slike te su zdravstvene posledice moguće – objašnjava Rašović koji kaže da „Gorica“ iznajmljivanje kapele, plaća Kliničkom centru dva miliona dinara mesečno!

On napominje „da jedno telo stoji u hodniku više nedelja i da je u potpunom stanju raspadanja, ali radnici ne mogu ništa u tom slučaju“.

Gorica naplaćuje boravak tela u kapeli 2.400 dinara za dan, a svaki naredni dan po 1.000 dinara više. Ovo mora pod hitno da se reši jer se ovako nešto u Nišu, ne znam i u Srbiji nikada nije dogodilo – kaže on.

U Kliničkom centru su nam kazali da je kapela pre tri meseca prešla u ruke „Gorice“ i da od tada nemaju nadležnost nad njom. Od tri hladnjače, jednoj nedostaje gas freon za koju „Gorica“ – nema para.

Ugovor između KC i Gorice

Iz Kliničkog centra su nam dali i ugovor po kome su regulisane obaveze zakupa kapele u veličini od preko 200 kvadrata.

Rukovodstvo „Gorice“ (koje godinama „drži“ Socijalistička partija Srbije) poslednjih meseci ne želi komunikaciju s novinarima, a gradonačelnik Darko Bulatović ih „ne dira“ da se ne bi koalicija na nivou Skupštine grada raspala.

Posle ovakvih slika, nesumnjivo je da se nešto mora učiniti jer su ranija pa i ovo rukovodstvo „Gorice“ nanela štetu građanima, a politička pitanja u tom slučaju potpuno padaju u senku.

Rukovodstvu „Gorice“ smo danas pitali za odgovore na ove užasne slike, ali to se po ko zna koji put nije dogodilo jer im je očigledno iz stranke ili Grada zabranjeno da daju bilo koje izjave što je potpuno neshvatljivo jer primaju novac iz gradskog budžeta. U ovom preduzeću nam je jutros rečeno da je rukovodstvo na razgovoru s gradonačelnikom. Ukoliko se budu javili, svakako ćemo objaviti njihovo mišljenje.

M.S.

10 Comments

 1. DANAS su ovom sindikalcu dal otkaz. Kažu, uznemiravao je javnost. Tu jesu u pravu. Svako ko je iole normalan je uznemiren saznanjem kako se tretiraju njegovi najmiliji prilikom upokojenja. Pa ti Radnički u kapeli će se zaraziti. Bulatoviću, koliko koštao koalicija? Šta ćete sve, zarad koalicije, dopustiti ovom nazovi direktoru JKP? Uzgred, koliko znam, ovo mu je prvi posao u životu. Aman ljudi, reagujte.

 2. Tela koja su ne advekatno skladistena pre sahrane mogu porodice da tuze goricu sve dok im ne istekne zakup porodicnog groba. Znam za slucaj u Novom Sadu coveka koji je dobio.Negovo telo je stajalo 7’dana van hladnjace. Samo sto je on tuzio grad.

 3. Nisam znao da se ovako „putuje“ u EU !
  Što li „gradimo“ auto-puteve, „brze pruge“ i „kanali“ ?
  Pa , da … sve se to gradi s’ ruke i noge – odvojene !
  Neka mi Bog oprosti !!

 4. Je l’ ova kapela u Africi a Nišlije domoroci ?
  Ma , ovo čudo /nevidjeno/ nema ni u Africi … tamo ih divlje zveri pojedu odjednom , a „ovi“ nas ima jedu celog života !
  Malo im sendviči !!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *