Vanredno stanje u Nišu zbog dolaska Vučića i protesta „Ne damo“

Mnogi mediji su današnji dan okatrakterisali kao dan u kome će u Nišu vladati vanredna atmosfera. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić bi trebalo da otvori drugu fazu rada fabrike za motanje kablova „Leoni“, ali ujedno Srpska napredna stranka okuplja svoje pristalice ispred fabrike gde bi Vučić trebalo da govori o poklanjanjanju aerodroma Niš, državi.

Niš, a pogotovu prilazi gradu su juče glancani zbog dolaska predsednika. Zakrpljene su rupe na putu gde bi on trebalo da prođe. Kako saznajemo, u gradskom prevozu neće biti kontrolora karata na liniji prema Novom Selu („Leoniju“) zato što se stremi ka tome da da što više autentičnih Nišlija prisustvuje mitingu.

Radnici Gradske uprave su uslovljeni da dođu na miting kao i radnici gradskih preduzeća. Čak su iz opština dobili zadatak da svaka dovede po 2.000 ljudi, tako da su se telefoni juče i prekjuče usijali pa su pozvani i članovi nekih apolitičnih udruženja da dođu na miting, a što su mnogi okarakterisali kao izvestan pritisak.

Prema Leoniju će jedna traka biti zatvorena, kako saznajemo, jer će u drugoj stići pristalice iz drugih gradova.

Popodne od 18 časova, svoj skup na trgu kralja Milana organizuje inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ gde se očekuje nekoliko hiljada ljudi.

M.S.

3 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *