Varnica u zapaljivom ulju izazvala požar u Elektrodistribuciji

Zbog požara koji se dogodio danas oko 10 sati u zgradi Elektrodistribucije, ceo centar grada nema struje. Kako nezvanično saznajemo, struja će ponovo biti uključena popodne, a na licu mesta saznajemo prretpostavke da će korisnici električne energije biti priključeni tek sutra.

pozar

U užem centru grada, posebno na saobraćajnicama nešto posle 10 sati je počela da vlada prava pometnja jer semafori nisu radili pa su se vozači i pešaci “dogovornim” principom kretali na ulicama Niša.

U zgradi su se obavljali neki radovi, i pošto su radnici varili nešto, varnica je zapalila nekakvo ulje koje je odmah buknulo i napravilo veću vatru koju oni nisu mogli da ugase protivpožarnim aparatima – rekao nam je nezvanično jedan od radnika ovog javnog preduzeća.

Policija je saopštila da u požaru nema povređenih.

Požar koji je izbio u prizemlju zgrade u Ulici Svetozara Markovića, proširio se na zadnji sprat i krov zgrade. U gašenju požara angažovano je 17 vatrogasaca spasilaca sa osam vozila, saopštila je danas policija.

Na drugoj strani, beogradski mediji navode da je uzrok požara to što je neka beskućnica zapalila kontejner koji se nalazi uz zgradu Elektrodistribucije, uprkos tome što na spoljašnjem delu zgrade nema tragova dima.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *