Vatrogasci s četiri vozila sprečili havariju od požara u naselju Stevan Sinđelić u Nišu

U jučerašnjem požaru koji je izbio u naselju „Stevan Sinđelić“ prekoputa „Eko pumpe“ nije bilo povređenih, a najviše su stradale parcele sa zasadima višanja. Jak miris upaljene suve trave uznemirio je juče popodne i uveče stanovnike naselja „Stevan Sinđelić“ u Nišu od požara koji su gasili vatrogasci s čak četiri kamiona. Predsednik saveta građana mesne kancelarije kaže za naš portal da se vatra zbog vetra širila ubrzano tako da su vatrogasci dali sve od sebe da spasu okolne objekte.  

pozar

Struja je bila isključena celom naselju kao i delu grada oko Tržnog centra „Tempo“ jer je vatra pretila da zahvati trafoe koji regulišu protok električne energije za ovaj deo grada. Vatrogasci su bili tako raspoređeni da su „odbili“ požar i od fabrike „Filip Moris“ koja se nalazi u neposednoj blizini.

pozar-2

14182641_10205373846984717_1310948352_nVatra je krenula negde od pruge i tako je išla u širinu i prema gradu. Svi smo izašli na ulicu jer su u stanovima osećao miris dima. Strahovali smo da ne dune vetar u pravcu trafoa jer bi to bila havarija neviđenih razmera, ali vatrogasci su „umirili“ tu vatru koja je frontalno išla prema našem naselju – rekao nam je Ivan Krstić. On je jutros obišao pojas gde se požar širio i kaže da je sva sreća da se brzo reagovalo jer je havarija na trafoima bila neminovna. Koliki je požar zahvatio ovaj kraj dovoljno govori što su ga gasili s četiri vozila. Ujedno bi apelovao na sve građane da ne pale suvu travu bez kontrole jer može doći do krupnih posledica – objašnjava Krstić.

Između ovog prostora i „Eko pumpe“ se nalazi asfaltni put tako da vatra nije mogla da dodirne rezervoare.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *