Veliki narodni protest zakazan za 23. juni ispred Gradske toplane – tražimo smenu Banjđura

Veliki narodni protest ispred Gradske toplane u Nišu zakazan je za 23. jun (sledeći utorak) u 11 časova na kome će se okupiti svi nezadovoljni korisnici usluge daljinskog grejanja, jednoglasno se složilo večeras preko 300 predsednika Skupština stanara koji su sastanak održali u Mesnoj kancelariji Božidara Adžije na Bulevaru Nemanjića.

GradjanskiBunt1

Udruženje predsednika skupština stanara, jednoglasno je odlučilo da se pošalje zahtev nadležnim institucijama za smenu kompletnog menadžmenta Gradske toplane i resornog većnika zaduženog za komunalne delatnosti u Gradskom veću, Miloša Banjđura.

Na protestu koji će okupiti nekoliko hiljada građana, podneće se zahtevi za isključenje cevovoda gradske toplane iz stanova.

GradjanskiBuntOstavka
Građani traže ostavku menadžmenta toplane i gradskog većnika Banjđura

Zahtevi su večeras bili deljeni na skupu, a od sutra će se naći na našem portalu odakle će moći da se odštampaju i podnose toplani na protestu sledeće nedelje.

Đokica Jovanović, jedan od inicijatora je rekao da toplana uporno krije podatke o ceni gasa kao i o načinu obračuna varuijabilnog dela naplate.

Cena grejanja je previsoka i mi i dalje tražimo da se ona snizi na nivo pre nego što su snižene plate i penzije. Nećemo dozvoliti da se našim novcem finansiraju partije. To im neće proći. Zato je važno da se u što većem broju okupimo kako biim pokazali da ne mogu da nas vuku za nos. Smenu menadžmenta toplane i resorno zaduženog većnika tražimo jer apsolutno ništa nisu uradili da narodu koji jedva spaja kraj s krajem, računi ne iznose neopravdano 10 i više hiljada dinara – rekao je Đokica Jovanović.

M.Smiljković, foto: D.Ilić

10 Comments

 1. Bandjur tvrdi da je cena grejanja na ekonomskom minimumu.Pitam ja njega kako je u Sloveniji,Švajcarskoj,Nemačkoj,pa čak i u dalekoj Švedskoj grejanje jeftinije nego kod nas a da ne pominjemo njihov standard. Da ne kupujemo možda neku posebnu vrstu gasa ? Možda je to razlog..neznam

 2. Koliko se zna , BANJDJUR je pod istragom , krao ili je proneverio neku lovu na Kosovu… doduše , Kosovo je „strana zemlja“ i šta je tamo uradio , ne podleže sankcijama u Srbiji tj. Nišu !!!???

 3. U nasem stanu u Bozidar Adziji racuni za struju za januar (grejnu sezonu) iznosili su oko 5,5 hiljada dinara, a sada u martu,aprilu i maju skoro 9 hiljada.Gde je tu logicno objasnjenje?

 4. Zasto neko ne objasni ovim ljudima da ako se iskljuce sa toplane nece imati nikakvo grejanje tj. zimu ce docekati u hladnim stanovima jer su im zgrade projektovane sa slabim elektricnim instalacijama i da mogu da izazovu pozar u celoj zgradi.Dokle ce se zloupotrebljavati posten i naivan narod, u ovom slucaju stanari zgrada koji su do sad redovno placali racunare.

  1. @Danijela : „Dokle ce se zloupotrebljavati posten i naivan narod, u ovom slucaju stanari zgrada koji su do sad redovno placali racunare“ !
   Danijela , a šta da rade , ovi „PREFRIGANI PREVARANTI“ , koji nemaju ni za hleba , akamoli da plate RAČUNARE , kao što rekoste !!!??? Mnogi od njih ne mogu da plate ni jedan RAČUNAR ! Vidi se , po vokabularu , da ste SLABOstrujaš !

  2. Danijelo ko je ti pricas znas li ti matematiku i sta moz sve da se uradi sa 100e koji se daju mesecno parazitima.Nemo se vise brukas Danijelo sa ovakvija tvoji komentari.

 5. Neznam zasto ste mi izbrisali prethodno poslat komentar. To je jedno po suludo da to nedozvolite da se objavi. Ja vise necu da citam gradjanin…..

 6. Na protestu treba da se pojave svi nezadovoljni, jer po ovakvom principu (kao menandzment toplane)posluje celokupna gradska vlast: beskrupulozno krsi zakon, krije podatke od javnosti, udvara se i povladjuje centrali u Beogradu i licno se svi oni bogate. Ovu agoniju treba prekinuti. Izadjimo svi i podrzimo GRADJANE. OVO JE GRADJANSKI BUNT PROTIV KORUPCIJE

 7. Smenjujte celu gradsku parazitsku bandu sa vlasti, Bandjur i Maksimovic su samo eksponenti parazitskog sistema. Raspustiti gradsku skupstinu, ostavka Perisica i PODHITNO NOVI LOKALNI IZBORI. Sa ovima nesme vise da se ceka zima. Unistice nas totalno.

 8. Maksimovic, dva puta hapsen, nikada osudjen, ceo grad protiv njega a SNS ga drzi.To potvrdjuje sumnju da preko grejanja izdrzavamo ove rasformirane i jos uzgred i danasnja vest da nastavlja sa zaposljavanjima kriminologa.Bandjur nije obavesten, Perisic i kompanija jos manje ali ce saznaati kada prestane dotok novca iz firme koja umesto da radi u interesu gradjana radi za njih. Od grada napravise kasabu i izadjimo da vide da nismo svi Guske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *