Veliki odziv građana za besplatne medicinske preglede

Besplatni preventivni pregledi u niškom Kliničkom centru naišli su na veliki odziv građana što se i danas moglo videti. U prva dva sata lekari specijalisti ove zdravstvene ustanove, obavili su više od osam stotina pregleda, a do drugog zvaničnog preseka u 13 sati, kroz ambulante i laboratorije KC Niš prošlo je preko hiljadu i dvesta pacijenata.

Građani su u ambulantama nove zgrade Kliničkog centra obavljali kardiološke preglede, dok su lekari Klinike za očne bolesti, pacijentima proveravali vid u svojim specijalističkim ambulanatama.

Sve zainteresovane Nišlijke su u Centru za nuklearnu medicinu davali krv na analizu, na tumor markere jajnika, dok se analiza krvi na tumor markere prostate i nivoa šećera u krvi radila u Centru za medicinsku biohemiju.

Podaci koje dobijamo i upoređujemo iz meseca u mesec, pokazuju da je interesovanje Nišlija za proveru opšteg zdravstvenog stanja i dalje ogromno, pa čak i iz meseca u mesec sve veće, a kao i ranije većina građana kontrolisala je svoje zdravlje na gotovo svim punktovima. Trenutno na pregledu građana radi oko 100 lekara i medicinskog osoblja, naveo je prof.dr Zoran Radovanović, generalni direktor KC.

Niški Klinički centar, ovog vikenda obišao je i Ferenc Vicko, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, koji je, kako je naveo, bio zadovoljan odzivom Nišlija i samom organizacijom rada.

Podsećamo, ovo je šesta u nizu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje Ministarstvo zdravlja organizuje u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti, a prema podacima, tokom prvih pet akcija u niškom Kliničkom centru, obavljeno je više od sedam hiljada pacijanata.

 

1 Comment

 1. 1.“Podaci koje dobijamo i upoređujemo iz meseca u mesec, pokazuju da je interesovanje Nišlija za proveru opšteg zdravstvenog stanja i dalje ogromno, pa čak i iz meseca u mesec sve veće…“ !
  Interesantno je da su gradjani „zainteresovani“ za svoje zdravlje , čudom ne mogu da se načudim !
  2. „… i Ferenc Vicko, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, koji je, kako je naveo, bio zadovoljan odzivom Nišlija i samom organizacijom rada…“ – dobrovoljnih mladih akcijaša iz D.Zdr. Niš!
  E pa , kada je drž. sekret. bio zadovoljan odzivom , kao da su Nišlije išle da glasaju , trebao je i trubače da povede tj. da se i trubači odazovu zovu ! A mogao je da im svira i vojni orkestar , pod vulinovom „dir. pal-icom“ !
  Bre , do kada će prazne i isprazne floskule da dopiru do naših ljudi i oni to da „gutaju“ ko ćurke – ne punjene , nego gladne! Neko je nekad rekao – najbolji san sam stekao a SNS-ovcima i njihovom „vodjama“ ,“predstavnicima“ , „idolima“ ,“precednicima“ , etc. etc… moglo je samo u Srbiji da se ostvari tj. stekne /preko mere i poredka/ i nigde više ! i Sada se mnoge „radne akcije“ , „besplatni pregledi“ odvijaju plaćanjem iz „njihovog džepa“ – jer oni ne prave razliku izmedju sebe i naroda tj. izmedju njihovog i narodskog džepa – turaju /obe ruke/ u narodski džep ! Ali , oni to ne rade zbog poradi sebe , već zbog poradi naroda i njegovog dobra !
  Ozdraveše Nišlije , baš sam zadovoljan i ja !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *