Vidrište nadomak Niša postaje atraktivna turistička destinacija (VIDEO)

Zahvaljujući saradnji Gradske opštine Crveni Krst i bugarskog grada Pernik planira se uređenje izletišta Vidrište u selu Miljkovac nadomak Niša. Sa druge strane uz pomoć zajedničkog projekta “Turizam i tradicija – raznobojno, zabavno i atraktivno” predviđeno je da se u selu Košarevo u Bugarskoj napravi muzej maski, zasnovan na bugarskoj tradiciji.

Vidrište je turistička destinacija sa netaknutom prirodom i želimo da postane mesto kojim se možemo pohvaliti. Planirano je asfaltiranje puta od Miljkovca do Vidrišta. Takođe je u planu i postavljanje izletinčkog mobilijara, kao i uređenje pešačkih staza”, izjavio je predsednik GO Crveni Krst Miroslav Milutinović.

predsednik opštine Crveni krst, Miroslav Milutinović

Dodao je da će Vidrište sigurno postati veoma atraktivna turistička destinacija, koju će imati želju da posete svi oni koji dođu u naš grad.

Sa druge strane, opština Pernik zahvaljujući ovom projektu dobija muzej maski, koji će predstavljati ilustraciju najdublje bugarske tradicije.

“Predviđeno je renoviranje kuće stare nekoliko stotina godina, koja će biti pretvorena u muzej. Posetioci će moći ne samo da razgledaju maske, već i sami da ih naprave. Reč je o tradicionalnom maskembalu koji se održava u celoj oblasti Pernik svakog 13. Januara. Ovo je najvažniji kulturni događaj u region na kome učestvuje više od 5000 izvođača iz cele Bugarske, kao i iz mnogih evropskih zemalja”, rekla je Irena Sokolova iz opštine Pernik.

Ovaj projekat se realizuje u okviru programa prekogranične saradnje INTERREG IPA Bugarska- Srbija, koji finansira Evropska unija.

Gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanja Gradske opštine Crveni Krst

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *