Viši sud odbio sve žalbe, iz opozicije kažu pravna borba završena

Gradska izborna komisija u Nišu saopštila je i potvrdila da je Viši sud doneo šest odluka kojim se odbijaju 4 žalbe grupe građana „Dr Dragan Milić“ i 2 koalicije „Biramo Niš“. Avokatica koalicije „Biramo Niš“ Dragana Milutinović kaže da je ovom odlukom suda završena pravna borba.

Predstavnici opozicije su kao glavno i najvažnije zahtevali ponavljanje izbora na biračkim mestima broj 10 i broj 18 u opštini Medijana, zbog, kako kažu grubih grešaka. Ipak GIK u saopštenju navodi da je Viši sud odbacio te ključne četiri žalbe grupe građana i dve koalicije „Biramo Niš“.

„U skladu sa članom 87. stav 4. Zakona o lokalnim izborima Odluka doneta u postupku po žalbi je pravosnažna i protiv nje se ne mogu podneti vanredna pravna sredstva predviđena zakonom kojim se uređuje upravni spor“ – piše u saopštenju.

Advokatice koalicije „Biramo Niš“ Dragana Milutinović, kaže da je niška opozicija time iscrpela sva pravna sredstva da dokaže pobedu.

„Odbijene su sve žalbe i pravna borba je gotova. Na izbornom mestu broj 10 izbori su morali biti ponovljeni zbog falsifikovanja zapisnika i prepravljanja broja glasova koje je osvojila Ruska stranka, a izbori na biračkom mestu broj 18 morali su da budu ponovljeni jer glasači koji su glasali kod svojih kuća nisu koristili propisane obrasce“ – rekla je Milutinović.

Ovom odlukom u gradskoj Skupštini većinu će imati SNS i Ruska stranka – 31 mandat, a ujedinjena opozicija 30 mandata.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *