Vitko Radomirović rešio nišku političku krizu – besplatna sedica na NTV

Dopuštanjem da se sutra na Niškoj televiziji besplatno emituje sednica Skupštine grada Niša, njen novi vlasnik Vitko Radomirović rešio je političku krizu. Opozicija je blokirala prošle nedelje govornicu jer nije bilo TV prenosa, a tražili su da se sednica odloži do ponedeljka. Gradonačelnik Niša Zoran Perišić i predsednik skupštine grada Mile Ilić, rekli su da nema pozicije u budžetu kojim bi se platio celodnevni TV prenos. Kako je Radomirović, posle pregovora, pristao da emituje besplatno zasedanje, razrešio je ovaj sukob.

vlast
predstavnici vlasti

Ilić i Perišić su danas najavili da će se sednica održati sutra, a emitovaće se na NTV i sednica 25. decembra.

-Gospodin Radomirović je prihvatio da besplatno prenosi dve sednice do kraja godine i ja mu se zahvaljujem na razmevanju da sa svoje strane da doprinos sprečavanju neke potencijalne političke krize koja je mogla da se desi – kaže Ilić.

-Mi u ovom trenutku zaista nismo imali zakonski osnov da prenosimo sednicu. Hvala Vitku što je to shvatio. Pokazao je dobru volju i Grad je puno toga medijski prema gospodinu Radomiroviću otvarao i pružao, bilo je toga i obrnuto i gest gospodina Vitka je za mene bio očekivan – rekao je Perišić. Na sednici bi odbornici trebali da glasaju o reorganizaciji JKP“Gorica“ kao i o rebalansu budžeta „Parking servisa“.

Danas je povodom ove odluke saopštenje objavila Socijaldemokratska stranka koja navodi da „blokadom gradskog parlamenta i bezuslovnim zahtevom da se Nišlijama i Nišlijkama omogući direktan prenos skupštinskih zasedanja, SDS je pobedila i dokazala da suštinskih i pravnih problema za direktan prenos nije bilo.

-Osujećena je namera vlasti da uvede medijski mrak i da od građana sakrije svoje katastrofalne poteze u vođenju grada koje oni već osećaju i čije će posledice tek osetititi. Kao odgovorna stranka, apelujemo na aktuelnu vlast da se uozbilji i da konačno,na kraju mandata, pokuša da reši bar jedan problem u gradu, umesto da se bavi unutarstranačkim razmiricama, manipulacijama i prebacivanjem odgovornosti za sopstvene neuspehe na opoziciju, navodi SDS.

opozicija-1
predstavnici opozicije

I DS nastavak sednice vidi kao svoju pobedu

-Na ovaj način odbranjene su tekovine demokratskih procesa koje je započela Demokratska stranka pre 20 godina, pa će građani i građanke Niša imati uvid u odluke koje Skupština grada donosi, a koje ih se na najdirektniji način tiču, navodi se u današnjem saopštenju.

-Zahvaljujući direktnom televizijskom prenosu, Nišlije će moći da prate, na primer, koju imovinu grad prodaje i zbog cega se vrši rebalans budžeta po tom osnovu, kako i zašto se plan i program rada ustanova u oblasti zdravstva za 2015. godinu usvajaju u novembru 2015. godine, kakve su izmene planova i programa rada JKP Medijana, JKP Gorica i JKP Parking servis za 2015 godinu… Ovo je jos jedna pobeda DS i ostalih opozicionih stranaka, nad pokušajima nesposobne gradske vlasti da pod okriljem medijskog mraka, nastave sa uništavanjem preostalih resursa kojima grad raspolaže i da odgovornost za svoju nesposobnost, nestručnost i nerad prebace na DS i ostale opozicione stranke, kažu u ovoj stranci.

M.S.

5 Comments

  1. Значи, око приватизације НТВ је Газда Витко (испод стола) направио мало шири договор… не само са Српском НАЗАДНОМ СТРАКНОМ…И онај са брковима ми је сумњив, и онај у другом реду лево, и онај у трећем реду десно, и онај…Нашим парама приватизована и још му је мало, него ћемо сваке године из буџета да му додајемо финансијску ињекцију 20-50 милиончета. Које смо ми овце, али-тако нам и треба, кад нам одборнике и Народне посланике постављају из Београда!!

  2. Kod Vitka je sve dzaba, a dok je NTV bila gradska televizija, Belle amie i narodne novine su vise para dobijali od NTV-a ! Red je da se oduzi i on. Jedino sto je dobro, u sredu od 21h Voja Seselj gostuje televiziji Belle Amie !

  3. Čestitka odbornicima opozicije koji su odbranili demokratsku tradiciju ovog Grada.
    A što se tiče „besplatnog“ prenosa, iskustvo nas uči da ništa nije besplatno, pogotovo kod ljudi kova Vitka Radomirovića.
    Naplatiće on to, a biće i za ove koji „pretaču med“- olizaće oni prstiće!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *