Vladimir Pištalo u Nišu promoviše novi roman

Jedan od najznačajnijih i najprevođenijih savremenih srpskih pisaca Vladimir Pištalo, predstaviće novi roman „Pesma o tri sveta“ u petak, 9. februara, u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac” u 19 sati.

Priča romana „Pesma o tri sveta” smeštena je u period na prelasku iz 17. u 18. vek i povezuje tri kontinenta: Evropu, Afriku i Ameriku. Pripovest u prvom licu glavne junakinje Ozane, kazuje pesmu o ženskom Don Kihotu u burno doba kolonijalizma i otkrivanja novih svetova.

„Pesmu o tri sveta vodi velika i hrabra mašta. Ona pravi širok kulturološki zahvat, od baroka – doba ranog prosvetiteljstva, masovnog ropstva i građenja svetskog sistema, pa sve do Napoleonovog osvajanja Perasta. Vladimir Pištalo ima redak dar za razumevanje drugih kultura. On prepevava istoriju.“ – navodi se u opisu knjige.

Pored autora Vladimira Pištala, na promociji će govoriti književnik Selimir Radulović, upravnik Biblioteke Matice srpske i Nenad Šaponja, recenzent i izdavač. Moderator večeri je Emilija Radmilović.

Vladimir Pištalo rođen je 1960. godine, jedan je od najznačajnijih i najprevođenijih savremenih srpskih pisaca, dobitnik NIN-ove nagrade, nagrade „Meša Selimović” i nagrade „Borisav Stanković”. Njegov roman Tesla, portret među maskama je preveden na dvadeset, a roman Milenijum u Beogradu na deset jezika.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *