Vlasnici pasa sakupili 37.000 potpisa za dozvoljenu šetnju ljubimaca

U samo pet dana 37.000 građana je potpisalo peticiju za vraćanje na snagu odluke o večernjem izlasku kućnih ljubimaca radi obavljanja fizioloških potreba.

Vlasnici pasa na ranijem protestu

Kada je doneta u odluka o ukidanju, taj dan je sakupljeno čak 17.000 potpisa. Peticiji se pridružilo više od 30 udruženja koja se bave pravima i zaštitom životinja kao i nekoliko veterinarskih ambulanti.

Potpisi su danas poslati predsednici Vlade Ani Brnabić.


Zahtevi PETICIJE

1. ostajanje na snazi ranije donete odluke o večernjem izlasku kućnih ljubimaca
2. eventualno uvođenje trajanja šetnje 30 minuta u periodu od 20 do 20:30h, čime bi kućni ljubimci dobili 10 minuta dužu šetnju, a sprečile bi se potencijalne zloupotrebe jer je jasno propisano od kada do kada je dozvoljeno biti napolju.

 


Slažemo se da su u ovom momentu najvažniji životi i zdravlje ljudi, pa je tako peticija i apel svim vlasnicima kućnih ljubimaca da se prilikom izlaska pridržavaju svih mera koje je Vlada propisala. Nepostoji nijedan razlog zašto bi mogućnost zaraze bila veća od 20 do 20:30h nego od 5 do 17h. Ističemo da su za ljude koji imaju kućne ljubimce, oni takođe na neki način članovi njihove porodice koji u teškim momentima samoizolacije velikom broju ljudi, naročito onima koji su sami, ali i čitavim porodicama, pomažu da se psihički osećaju bolje i lakše prebrode trenutnu situaciju. Pored bolesnih kućnih ljubimaca, ni sami vlasnici se neće osećati dobro, navode u ovim udruženjima.

gradjanin.rs

3 Comments

  1. Kako mogu dati svoj potpis ovoj peticiji jer zelim da se vrati satnica za izvodjene psa napolju da obavi nuzdu a ne da se kao kriminalac sunjam oko zgrade posle policijskog casa jer ne mogu psu koga ucim od kada ga imam da ne vrsi nuzdu u stanu sada posle dve godine mora da piski na pelenici.Pozz

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *