Vlast da preispita odluku o „gašenju“ stomatološke službe Hitne pomoći

miodrag-Stanković1
Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora DS Niš i jedan od vas

Poštovane Nišlije,

Nedopustiva je odluka kojom se ukida stomatološka služba u niškom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, a u najavi je i ukidanje ove službe I u okviru Medicine rada. Time se Nišlije stavljaju u nezavidan položaj i upućuju na Dom zdravlja, koji ni opremom ni kadrom ne može, ili teško da može, da opsluži i specifične pacijente koji su do sada zbrinjavani zahvaljujući isključivo stomatolozima Hitne pomoći.

Ovom činu su prethodila zakonska rešenja koja su direktno ukazivala na gašenje stomatološke službe u Zavodu za hitnu pomoć, koji već posluje bez (dovoljno ili uopšte) hirurga I pedijatara, na primer. Logičan zaključak da je pitanje dana kada će besparica i haos u republičkom i gradskom budžetu dovesti celu situaciju do apsurda, i kada će biti obelodanjeno da Hitna pomoć kao takva Nišu u celosti nije ni potrebna. Šta da rade Nišlije bez stomatološke službe noću I tokom vikenda?

Šta da rade nepokretni bolesnici kad ih zaboli zub. To se, očigledno nikoga ne tiče. Oni koji su doneli ovakva rešenja verovatno nemaju problem sa plaćanjem privatnih stomatologa .

Na nesreću, u Nišu je sve teže platiti i participaciju od 50 dinara. Na tu činjenicu se oglušuju oni koji ukidaju neophodne službe gradu, i usluge njegovim građanima. Pozivam Gradsku vlast u Nišu, da preispita Odluku o ukidanju stomatološke službe u niškom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, jer je ona nebrojano puta opravdala svoje postojanje. Iskreno se nadam, da zubobolja usred noći neće biti jedini razlog zbog kojeg će Gradski čelnici razmisliti o ovom mom predlogu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *