Vlast i opozicija se sprda s Nišlijama – za pola sata izglasana 41 tačka

Slavković: Opravdano bojkotovanje opstrukcije – Dinić: Silovanje demokratije – Mihajlović: Parlamentarizam u Nišu obesmišljen

skupština-danas
Dok opozicija blokira govornicu, vlast izglasava tačke

Vlast u skupštini je danas bez diskusije za pola sata izglasala 41 tačku dnevnog reda bez diskusije što istorija parlamentarizma u Nišu ne pamti. Sednica je počela uz TV prenos pa se slika „zamrzla“ tako da su predstavnici opozicije izašli i kao prošle nedelje, opet „okupirali“ govornicu pa je 32 odbornika (minimalan kvorum) izglasavalo tačku po tačku bez diskusije, a predsdavajući je bio Nenad Stanković, zamenik predsednika gradskog parlamenta, a ne predsednik Mile Ilić. Politička agonija je trajala oko dva sata, a samo izglasavanje oko pola sata.

Vlast odnosno Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačerlnika, opravdava ovakvo donošenje odluka rekavši da su svi upoznati s materijalom i da je važnost predloženih tačaka presudila da se one na ovakav način izglasaju kao i da se bojkotuje opstrukcija opozicje.

Slaviša Dinić: Ovo je klasično silovanje demokratije

Slaviša Dinić, predstavnik „Koalicije za Niš“ kaže „ da je danas u skupštini izvršeno klasično „silovanje birokratije“.

-Donošenje odluka bez predlagača, bez TV prenosa, bez diskusije to je klasično silovanje demokratije jer Nišlije nisu mogle da čuju ko je koliko potrošio iz budžeta, tu je novi rebalans budžeta, reorganizacija preduzeća i još mnogo toga što bi Nišlije trebale da čuju jer su to važne tačke koje javnost mora da čuje – rekao je Dinić.

skupština-govornica
Dinić prvi u redu – Mihajlović najvišlji na slici

Boban Mihajlović: Jasno je na šta je spremna ova presvučena radikalska vlast

-Parlamentarizam u Nišu je potpuno obesmišljen jer smo danas imali priliku da vidimo očiglednu krizu gradske vlasti gde građani nisu mogli da čuju ono što se njih tiče. Takođe smo mogli da vidimo na šta je sve spremna ova presvučena radikalska vlast i dokle je spremna da ide da bi na silu izglasala odluke, a bez mogućnosti da javnost u to ima uvida, rekao je Boban Mihajlović iz Socijaldemokratske stranke.

Radnici „Gorice“ hteli da upadnu u skupštinu, reagovalo obezbeđenje

gorica
Radnici „Gorice“

Radnike „Gorice“ vidno rezignirane sukobima u parlamenztu srećemo na Trgu kralja Milana.

-Hteli smo da uđemo u skupštinu i da im kažemo da šest meseci nismo platu primili, ali obezbeđenje nam nije dalo mada smo se i predomislili jer samo nam još fali da nas izbacuju iz sale! Šta ovo rade, i vlast i opozicija, sprdaju se s nama. Jedni zauzeli govornicu, hoće TV prenos, a drugi(vlast) kao da se ništa ne dešava glasaju. Cirkus, brate mili. Mi jedva spajamo kraj s krajem, treba nam legalno doneta ta odluka da bi Gradsko veće jedne poslalo u „Medijanu“, druge na biro i da nam daju plate. Ovako nemomo pojma šta će sada da s desi, kažu ljutito radnici ovog preduzeća.

Zubar Katica Jevđović tvrdi ne samo da se vlast sprda s narodom već da su toliko bahati da ih uopšte briga šta narod msli.

-Ne shvatam kako su tako beskrupulozni i jedni i drugi. Ko zna šta su ovi izglasali, to ćemo tek da se hvatamo za glavu, a opet opozicija neće bez TV prenosa skupštinu. Ko koga tu zavitlava, pita se Danijela Stevanović, producentkinja. Violeta Milosavljević kaže da se to ne radi u pravnim državama i da je sramota da Niš ima takvu vlast, ali i opoziciju.

M.S.

3 Comments

  1. Од мене, за све одборнике у Скупштини града- ЦРВЕНИ КАРТОН за сва времена!!! Посебно то важи за ове који су од 2000. до 2008. имали власт и снагу да Ниш позиционирају у ПРАВИ РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР! Потпуно сте заслужили ово што вам раде повампирени брка и заљубљени (у власт) хирург! Ако вам није довољно понижавања и немате ни трунке морала (ево и ја глупам лупости) па се сами изгубите из политичког живота МОГА ГРАДА, желим вам да на следећим изборима за вас гласају само чланови ваше (нај уже) породице!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *