Vlast izgubila kompas za borbu protiv korupcije

Savic,-arhivska-fotografija
Predsednik izvršnog odbora stranke Zajedno za Srbiju u Nišu, Miloš Savić

Nepostupanje republičke i lokalne vlasti u skladu sa preporukama Agencije za borbu protiv korupcije, čiji je odbor ovih dana zasedao u Nišu, kao nemoralan čin. Smatram da zakon mora biti jednak za sve bez obzira da li je neko na vlasti ili ne, rekao je Predsednik izvršnog odbora stranke Zajedno za Srbiju u Nišu, Miloš Savić.

„Iako je Agencija za borbu protiv korupcije nezavisni državni organ, jedan od malobrojnih državnih organa koji ne kontroliše izvršna vlast, dao jasne preporuke da neki funkcioneri Srpske napredne stranke ne treba više da vrše vlast, jer su u sukobu interesa, ti funkcioneri su se oglušili o preporuku Agencije i nastavili kao da preporuke nije ni bilo“, kaže Savić i nastavlja:

„Ovakav apsurd je nastavljen u Nišu kada čak ni većina odbornika gradske Skupštine nije podržala preporuku Agencije za smenu gradskog većnika Srđana Aleksića, iako je svima jasno da je u sukobu interesa. Takođe, Agencija za borbu protiv korupcije je objavila odluku o povredi Zakona o agenciji i od strane ministra u Vladi Srbije, Bratislava Gašića za vreme dok je bio gradonačelnik Kruševca. U svakoj pravno uređenoj državi u kojoj se poštuje zakon i vlada moral, ministar bi podneo ostavku, jer je sa preduzećima, čiji su vlasnici njegova supruga i sin zaključio ugovore, kojima je stvorio obavezu Grada prema ovim preduzećima, a ugovor je pokušao da prikrije od Agencije za borbu protiv korupcije, suprotno zakonu. No, to nije slučaj u našem društvu, jer i na lokalnom i na republičkom nivou vlast može da se ponaša kako želi“, kaže predsednik izvršnog odbora ZZS Niš.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *