Vlast o destabilizaciji, a narod o praznom džepu

Patetična izjava premijera Aleksandra Vučića – da nikada nije bio posebno lep, a da mu se sada na licu vidi koliko teška vremena idu za Srbiju kojoj preti destabilizacija, predstavlja klasično zamajavanje građana i odvraćanje njihove pažnje sa novih nameta koje je Vučić prihvatio po diktatu MMF-a.

Dveri-Nisa-1

Ali, narod ovo ne može da zaboravi: poskupljenje struje je novi udar na džep građana, dok će korist imati vladajuća oligarhiija, jer dve trećine tog novca (pošto je poskupela akciza za preko 7 odsto) ide direktno u republički budžet, a ne EPS-u; radnike i penzionere su dodatno osiromašili smanjenjem plata i penzija, raste broj nezaposlenih jer je MMF tražio otpuštanje još 400.000 ljudi; povećali su višestruko porez na imovinu, a oni koji nemaju da plate doživljavaju da ih izvršitelji izbacuju na ulicu (kao što je to juče bio slučaj sa deset porodica iz beogradske opštine Zvezdara )! Od avgusta se očekuje poskupljenje svih životnih namirnica, usluga i roba kao posledica poskupljenja struje, a to znači novi pad životnog standarda.

Bezbednost Srbije svakako jeste najozbiljnije ugrožena, o čemu su Dveri mnogo puta javno govorile i zahtevale od premijera da podigne sistem odbrane na najviši nivo. Umesto da preduzme konkretne korake u zaštiti stabilnosti i bezbednosti zemlje, Vučić se žali građanima kako će biti teško! To samo pokazuje da ne želi istinski da zaštiti građane nego da ih strahom drži u pokronosti! Ali, ako misli da će narod od straha zaboraviti da umire od gladi, Vučić se tu grdno vara. Gladni će izaći na ulice, a onda mu nikakva patetična grimasa na licu neće pomoći da se održi na vlasti.

Informativna služba Pokreta Dveri

2 Comments

  1. Patetičnim, plači*ičkastim, samozaljubljenim ja-pa-ja blebetanjem AV skriva pravu istinu. Poskupljenje struje je samo još jedan potez u njegovoj nameri da Srbiju proda najcrnjim belosvetskim tajkunima i domaćem ološu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *