Vlast prodaje „Higiju“ za milion evra i još osam lokala u Obrenovićevoj ulici (FOTO)

Gradska uprava Niša raspisala je oglas o prodaji ukupno 15 lokala ili stanova, od kojih su devet poslovnih prostora u Obrenovićevoj, glavnoj ulici u gradu.

„Higija“ je jutros prestala s radom zbog selidbe – foto M.Adamović

Kako stoji u oglasu javno nadmetanje ponuđača obaviće se 25. aprila u velikoj sali Skupštine grada Niša, a može najkasnije da se konkuriše za javno nadmetanje do 20. aprila ove godine.

Najskuplji ponuđeni lokal je dosadašnja Apoteka „Higija“ koja se nudi po ceni nešto višoj od milion evra. „Higija“ se seli u lokal gde je nekada bila „Mona“ u istoj ulici. Ovaj lokal bi trebalo da se renovira, kako bi služio nameni.

Ovaj oglas odnosno licitacija je raspisana na osnovu rešenja gradonačelnika Niša broj 716/2017-01 od 16. marta ove godine.

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović je na jednoj od sednica Skupštine grada Niša rekao da su mnogi lokali ruinirani, da grad nema para za njihovu adaptaciju kao i da za samo uzimanje kirije bi trebalo par decenija, a „ta cifra može da se prihoduje odmah“.

foto: gradjanin.rs

Na toj sednici su mnogi bili protiv odluke da se otuđe ranije tri lokala, a argument im je bio da „Nišlije neće postojati samo još par decenija i da je prodaja gradske imovine pogubna za Niš“.

Pokušali smo danas da dobijemo načelnika jedinstvene gradske uprave Ljubišu Janjića da nam prokomentariše ovaj oglas, ali gradska uprava danas radi skraćeno zbog Uskrsa, „tako da niko nije tu“, rečeno nam je.

M.S.

4 Comments

  1. Kada vojni penzioner ne zna da upravlja svojom imovinom već prodaje da bi privremeno rešio neki problem. Velika sramota za grad! Ali lakše mi je kad znam da su Nišlije većinom glasale baš za to!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *