„Vlatko Stefanovski Trio“ početkom jula u Nišu

Jedna od najvećih gitarskih zvezda bivše Jugoslavije, makedonski muzičar Vlatko Stefanovski, ove godine proslavlja 50 godina na sceni i tim povodom održaće veliki koncert u Nišu 6. jula. On će nastupiti sa svojim triom, koji pored njega čine Jan Stefanovski na bubnjevima i Ivan Kukić na bas gitari. Koncert će biti održan u Banovini sa početkom od 21 sat.

Vlatko proslavlja svojih 50 godina na sceni, jer je kao muzičar prvi honorar dobio u trećem razredu gimnazije. Slavni muzičar počeo je da svira gitaru sa 13 godina, a već sa 18 godina osnovao je grupu „Leb i sol”, koja je ubrzo postala jedna od najvažnijih i najpopularnijih rok˗grupa bivše Jugoslavije, vešto kombinujući makedonsku tradicionalnu muziku i savremeni rok.

„Kralj gitare” će sa svojim bendom još jednom podsetiti nišku publiku na najveće hitove koje je napravio u karijeri, kao što su: „Čuvam noć od budnih”, „Jovano, Jovanke”, „Uči me, majko, karaj me”, „Kao kakao”, „Čukni vo drvo”, „Skopje”, „Makedonsko devojče”, „Mamurni ljudi”, „Gipsy song” i druge“ – kažu organizatori.

Nakon raspada grupe „Leb i Sol”, Vlatko Stefanovski od sredine devedesetih razvija vrlo uspešnu solo karijeru. Sa svojim „Vlatko Stefanovski Triom” nastupao je širom sveta, a 2007. godine mu je dodeljen i počasni doktorat za umetnost Univerziteta „Sv. Kirila i Metodija” iz Skoplja, potvrđujući tako njegov značajan doprinos svetskoj muzičkoj sceni.

Ulaznice za niški koncert po ceni od 2.000 rsd su u prodaji i mogu se kupiti u pivnici „Nemir” i Vintage Shop-u.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *