Vozač koji je Stefanu oduzeo život se brani sa slobode

Lazar T.(20) koji je 1. jula oko 2,00 sata svojim „Mercedesom“ udario Stefana Mitića(25) iz Malošišta, nakon čega je mladić preminuo, pušten je iz Osnovnog suda da se brani sa slobode.

Ova tragedija se dogodila na magistralnom putu od Malošišta prema Nišu kada su Stefan Stamenković(21) i Julija Ranđelović(18) krenuli posle noćnog izlaska da isprate Mitića do kuće.

Išli su pored kolovoza, a Lazar T. ih je vozilom udario s leđa. U ovoj nesreći Stefan Stamenković je zadobio povrede ruke, a Julija je ostala nepovređena.

Portparol Osnovnog suda u Nišu, Vladimir Rakonjac kaže da je tužilaštvo predložilo da se osumnjičenom Lazaru T. odredi pritvor, ali da je sudija Osnovnog suda posle saslušanja razmotrio predlog i pustio ga da se brani sa slobode.

Zamenik Osnovnog javnog tužilaštva je dao predlog za pritvaranje do 30 dana. Sudija Osnovnog suda nije našao osobite okolnosti pod kojima bi Lazar uticao na svedoke i ometao porodicu sada preminulog, Stefana Mitića. Lazar T. je rekao da se kaje što je to učinio i da mu je povređeni Stamenković dalji rođak – saopštio je Rakonjac.

Stamenković i Mitić su bili najbolji prijatelji, radili su zajedno u auto servisu u Malošištu. Stefan je juče sahranjen na lokalnom groblju.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *