Vranjska Gimnazija „Bora Stanković“ stekla status međunarodne eko škole

Gimnazija „Bora Stanković“ u Vranju stekla je status Međunarodne eko škole. Gimnazija je ispunila postavljene kriterijume i stekla status Međunarodne Eko-škole. Zvanična dodela povelje, odnosno zelene zastave sa znakom Eko-škole biće uručena na svečanom sastanku Ekoloških koordinatora zakazanoj za 20. oktobar.

vranje.rs

Velika zasluga za ovo priznanje pripada koordinatorki Gordani Nikolić i profesorima biologije naše škole, koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta i prepoznali cilj, odnosno potrebu podizanja ekološke svestu o očuvanju i promovisanju životne sredine. Veliki doprinos dali su i učenici Gimnazije, a rezultat svega je povelja koju dobijamo kao Eko-škola“, rekla je Suzana Mišić Stanković, direktorka škole.

U Gimnaziji ,,Bora Stanković“ nacionalni koordinatori održivog razvoja Aleksandra Mladenović i Milena Tabašević održale su prezentaciju ,,Svaka limenka se računa“.

Ovaj projekat podržan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva zdravlja, a organizator je RECAN organizacija za otkup i reciklažu limenki. U proteklom periodu Gimnazija je obeležavala sve važne ekološke datume, promovisala ekološke teme i održavala stručna predavanja.

Ova škola bila je organizator Eko kviza- takmičenja na nivou svih srednjih škola, humanitarnih akcija, a učestvovala je i u važnim ekološkim projetima poput Mladi Eko-reporteri i Eko-paket-tetrapak.

vranje.rs/I.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *