Vratiću Srbiju u svetski vrh!

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Ivan Milanović / FOTO: Vanja Keser

sale01

 

Novi selektor kosarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević bio je gost tribine posvećene tehničko-taktičkim elementima košarke, koja je održana u zgradi Univerziteta, u Banovini.

U velikoj sali, koja je bila ispunjenja do poslednjeg mesta, jedan od naših najboljih igrača svih vremena okupljenima je govorio o tri teme:

– od perspektivnog juniora do vrhunskog igrača

– igra modernog plejmejkera

– balans između kreativnosti u igri i odgovorne igre

Njegov boravak u Nišu gradjanin.rs koristi  da ga upita o planovima vezanim za našu reprezentaciju.

sale cover[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap] Da li kao novi selektor već imaš neki plan? Šta ti je najveći izazov i koliko te plaši?

Veliki posao je preda mnom, ali se ne plašim izazova i verujem da mogu adekvatno odgovoriti izazovu. U toku je stvaranje stručnog štaba, ovih dana krećem u telefonske i lične razgovore sa igračima. Pravo da ti kažem, jedva čekam kraj sezone i prvo okupljanje, pa da počnemo da se spremamo za Španiju.

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap] Za sada se zna da će u stručnom štabu reprezentacije biti Miroslav Nikolić, poznat kao odličan motivator, što je jedan od osnovnih tvojih ciljeva – vraćanje kulta nošenja dresa sa državnim grbom. Ranije je reprezentacija imala problem sa odzivom igrača, ponekad i najboljih. Kako ti se čini situacija danas?

Video sam da su se svi igrači javili po novinama i izrazili želju da igraju na šampionatu u Španiji. E sad, videćemo na leto ko će od njih preći sa reči na dela. Moja je želja da okupim najjači tim i da Srbiju vratim u svetski vrh. Želim najbolje igrače, ali da bi oni bili deo tima moraju da to žele iskreno, da im bude čast što predstavljaju Srbiju. Sa takvim pristupom uspeće ne samo u košarci, već i u životu.

sale04[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap] Koliko si upoznat sa dešavanjima u niškoj košarci i da li pratiš KK Konstantin?

Moj posao je da pratim sve klubove u Srbiji i naravno da ću pratiti dešavanja u Nišu i Konstantinu.

I kad god budem mogao boraviću ovde i odrzavati kontakt sa ljudima iz grada, za koji me vežu lepe uspomene.

Nakon tribine Đorđević je otvorio izlozbu ”Košarka kroz vekove” koja se održava u prostorijama Kancelarije za mlade u Obrenovićevoj ulici. Na izložbi su predstavljeni uspesi srpske i jugoslovenske kosarke.

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap] Retke su ovakve izložbe u Nišu, podeli sa nama prve utiske?

Za mene je velika čast i zadovoljstvo otvaranje takve izložbe. Izložba zavređuje pažnju niške, ali i srpske javnosti. Naravno, prija mi i lično, jer sam i sam doprineo osvajanju nekoliko od tih mnogobrojnih trofeja kojima se mozemo podičiti.

Organizatori tribine i izložbe su Komisija za sport i obrazovanje, GO Medijana, KK Junior, Studentski parlament Univerziteta u Nišu i Kancelarija za mlade.

[POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU NA NAŠOJ FEJSBUK STRANICI]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *