Vučić: Podigli smo borbenu gotovost – građani mogu mirno da spavaju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras za RTS da je podignuta borbena gotovost jedinica u Srbiji zbog događaja u Makedoniji. On je rekao da je Srbija stabilna i da građani mogu da budu mirni.On je napomenuo da su izvršena određena taktička pomeranja.

Vučić u Nišu

Albanci postaju mezimče međunarodne zajednice i rade sve smišljeno da postignu legitimizaciju „Velike Albanije“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić je, nakon sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, rekao da je situacija u Srbiji mirna i stabilna i napomenuo da će Srbija takva i da ostane.

Građani treba da budu mirni jer smo podigli funckionalnu interoperabilnost odn. borbenu gotovost naših jedinica gde je potrebno. Spremni smo da odgovorimo na svaki izazov“, rekao je Vučić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Dodao da se posle sednice Biroa nije izlazilo sa zaključcima jer, kako kaže, tu „ima i vojnih tajni“.

Vučić je ukazao da je ovo vreme bremenito – vide se strana otvorena mešanje u unutrašnja pitanja zemalja, postoje i unutrašnji problemi pojedinih zemalja u regiji. U tom smislu, premijer je naglasio da je važno da sačuvamo ekonomsku snagu i da je uvećamo.

Govoreći o sinoćnjim sukobima u makedonskom Sobranju, premijer je rekao da o tome izlazimo sa opreznim izjavama.

Pozvali smo na mir u Makedoniji jer se to tiče i nas. Mislim da narod u Makedoniji zna da je Srbija više toga dobrog učinila za njih nego bilo ko drugi“, napomenuo je premijer.

gradjanin.rs

 

2 Comments

  1. E ,sada nam je mnogo lakše … iako , odavno već „pleme naše snom mrtvijem spava“ /Njegoš/ ! Spavali bi mi još bolje , lepše , mirnije ali nas stalno budi krčanje naših gladnih stomaka ! Čudi me da „premijer“ nije te zvukove , koji ometaju san naroda Srbije – nije čuo i ne čuje !
    Mada , on i njegova „kamarila“ nemaju najbolji sluh , kada ne čuju ni korake nezadovoljnih studenata i gradjana ,“po afaltu gradova Srbije“ !
    „Sit gladnome ne veruje“ !
    „A sada – šizenje“ i svi na Kamenički vis , svako na rame da turi po jedno prase /umesto zastava/ i … Srećan Vam Praznik rada Nišlije !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *