Vučić podneo ostavku na mesto predsednika UO „Železničar“

Igor Vučić, aktuelni v. d. direktora JKP „Naisus“ i predsednik Upravnog odbora Rukometnog kluba Železničar, podneo je ostavku na ovu sportsku funkciju. Agencija za borbu protiv korupcije je dala svoje mišljenje da on mora da izabere između ove dve funkcije. On je ostavku dao na sednici UO rukometnog kluba.

Radim ovo iz ličnih, profesionalnih i moralnih razloga. Imam previše obaveza na funkciji vršioca dužnosti direktora Javno-komunalnog preduzeća „Naisus“. I tek ću ih imati, jer stiže dugo, toplo leto. Mislim da u ovom trenutku za naš grad više mogu da doprinesem na toj funkciji, a, indirektno, tako i za RK Železničar, koji je jedan od korisnika gradskog budžeta. Iscrpeo sam sebe na poziciji prvog čoveka kluba. Ponosan sam na ostvarene rezultate, uradili smo dosta u prethodnih nekoliko meseci, nemam dilemu da će ljudi koji ostaju u klubu, i oni koji ga budu vodili u narednom periodu, ostati na stazi uspeha-istakao je Vučić.

Ostali članovi UO mogli su samo da konstatuju ovu ostavku, zbog njene neopozivosti, ali su je prihvatili dosta emotivno, zbog velikih zasluga Igora Vučića za stabilno funkcionisanje kluba u prethodna tri meseca, što je bio značajan faktor za postizanje velikog sportskog uspeha u vidu vicešampionskog zvanja, plasmana u SEHA ligu i osvajanja nacionalnog Kupa.

Upravni odbor je predsednička ovlašćenja preneo na svog člana Sašu Mitrovića, suvlasnika firme „Manifatura Europea“, koji, prema Statutu, treba da, najkasnije u naredna tri meseca, sazove vanrednu izbornu Skupštinu.

Takođe, Upravni odbor je na ovoj sednici ovlastio direktora kluba Ivana Šmigića da obavi razgovore sa članovima stručnog štaba i igračima, kako dosadašnjim prvotimcima, tako i potencijalnim pojačanjima, a u vezi iduće sezone, u kojoj će „Želja“ nastupati u regionalnoj SEHA ligi.

gradjanin/foto: Železničar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *