Vučić u Aleksincu na obeležavanju godišnjice od početka Nato agresije

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije zajedno sa kompletnom Vladom države, prisustvovaće u Aleksincu obeležavanju godišnjice od NATO bombardovanja u ovoj zemlji. To je najavio Nenad Stanković, predsednik opštine Aleksinac. Za dva dana, navršiće se 19 godina od kada je Nato alijansa napala tadašnju SR Jugoslaviju.

Prema rečima predsednika Stankovića , u Aleksinac će doći predsednik Srbije Aleksandar Vučić , premijer Ana Brnabić sa ministrima i predsednik Republike Srpske , Milorad Dodik kao i drugi funkcioneri srpske vlasti .

Povod je centralno obeležavanje 19 godina od NATO bombardovanja na Saveznu republiku Srbiju koje će se , ove godine , održati u Aleksincu .
Ceremonija će se održati u subotu , od 20 sati , na platou ispred Doma kulture uz zvuke sirene za uzbunu koje su pre 19 godina označile početak invazije na Saveznu republiku Jugoslaviju . Bombardovanje je trajalo 78 dana .

Aleksinac je jedan od najvećih gradova žrtava , u kojem je poginulo 11 ljudi , a više od 50 povređeno . Ovo malo mesto na jugoistoku Srbije je bez ikakvih razloga , skoro sravnjeno sa lica mesta, a posledice se osećaju i danas .

D.S. Aleksinac.biz

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *