Vučić: U Nišu ćemo izgraditi najveću privatnu fabriku u Srbiji

– U Nišu ćemo najkasnije do 2018. godine izgraditi najveću privatnu fabriku u Srbiji. To će biti “Džonson elektrik” koji sada ima 400 radnika, a planira se još jedna fabrika tako da će u narednim godinama broj zaposlenih biti oko 3.400 radnika. Ovo je velika stvar za Niš, velika stvar za nas. To govorim jer su se mnogi podsmehivali kada sam postavljao kamen temeljac za ovu fabriku, ne verujući da će to prerasti u ovakav pogon, niko nije verovao u uspeh. I nadam se da će posle toliko godina razaranja i pljačkaških privatizacija, biti još ovakvih investicija u gradu – rekao je danas Aleksandar Vučić, premijer Srbije koji je prisustvovao potpisivanju Memoranduma o razumevanju Vlade Srbije i ove kompanije iz Hongkonga, a koja proizvodi kablove, motore, navojnice i sličan program.

Vucic2
Premijer u obilasku fabrike

Memorandum su potpisali – u ime vlade ministar privrede Željko Sertić i grada Niša, gradonačelnik Zoran Perišić i u ime kompanije direktor „Džonson elektrik d.o.o.“ Markus Šmic, potpredsednik te kompanije za Evropu Ostin Vang i zastupnik Džonson elektrika Loran Kardona.

vucic-1

– Nadam se da ćemo od teške socijalno ekonomske situacije u Nišu da napravimo dinamičan grad, savremene proizvodnje i tehnologije. Mi ćemo nastaviti da privlačimo investitore. Mislim da smo mi ne samo najbolji u regionu već i šire od toga. Biće novih fabrika sa preko 2.000 zaposlenih. Ja sam inače, srećan i ponosan što se danas nalazim u Nišu jer pre godinu i više dana niko nije verovao da ćemo doživeti uspeh. Ljude koje sam ovde video da rade, rade vredno i marljivo. Posebno me raduje što postoji saradnja sa Elektrotehničkom školom u Nišu (15 učenika koji uče da rade i čeka ih posao u Džonson elektriku) – rekao je Vučić u Nišu.

Vucic-3

Vučić “pohvalio” gradsku vlast Niša

Još na dolasku u ovu fabriku u Nišu, pri izlasku iz automobila, Vučič se obratio gradonačelniku Niša, dr Zoranu Perišiću “kao da ste se smrzli što ste me videli”, a i kasnije je na jedan specifičan način slao poruke svojim stranačkim kolegama, koje je svako mogao da protumači na svoj način. Prilikom govora o izgradnji ove fabrike rekao je “onda kada sam polagao kamen temeljac, niko nije verovao da će ovo izrasti u ovakvu fabriku, i svi novinari, i svi gradski oci bili su nervozni kao i danas, a kojima je teško da tapšu…”. Na pitanje koleginice iz Televizije N1, da li je premijer malo “ispreskakao” odnosno kritikovao stranačke kolege iz Niša, Vučić je rekao:

– Oni nisu ni upola loši, koliko hoće ponekada sebe da predstave loše, ali je problem u tome što su se svađali godinu dana i gubili vreme. Mislim da je to vreme iza nas, i iza njih. Verujem da će još značajnije prionuti na posao. Ne zaboravite u njihovo vreme je došpao Džonson elektrik koji će biti svakako najveća fabrika. Verujem da su godine uspeha pred njima, ali moraju da razumeju da je njihov posao da se bave građanima, a ne sobom, svojim problemima. Jer znate sinoć sam završio u pola jedan, a jutros sam imao sednicu vlade u pola osam. I ja kasnim u Niš, ali dođem i imam dva puta više energije nego svi oni. E, onda moraju da razmisle kako da to promene u narednom periodu-rekao je Vučić. Posle konferencije za novinare, na odlasku, Vučić je „u prolazu“ prokomentarisao „Perišiću, hvalio sam vas,  a kako sam vas hvalio, i to je previše…

M. Smiljković

7 Comments

  1. Gospodine premijeru,a gde mi sa visokoskolskim diplomama da se nadjemo u svakoj Vasoj prici o buducim radnim mestima za rad na traci uz minimalne premije? Za nas ce da se osmisli neka visoko efikasna gasna komora najnovije generacije da se vise ne pravimo pametni. 🙁

  2. A ŠTO SE ON TOLIKO ŽURI ? KOLIKO VEĆ SUTRA , DOK ODE 6 PUTA U SREBRENICU I POKUPI 10 PARI CIPELA , GAJBU FLAŠE I…/NE SMEM DA NAPIŠEM SNAJPERI/.
    MA , DOK ĆU LUPAM KO OTVOREN PROZOR…
    DA SMO ŽIVI I ZDRAVI !

  3. Jel, bre bato, dal će doživimo mi to što nam obećavaš, dal će do 2018.god da ima živih nišlija ili će ovde preovladavati albanska ili bugarska populacija? Dal su ti ovi majmuni u lokalnoj samoupravi u Nišu ispričali koliko svojim lopovlukom otežavaju život ovim ljudima i da već sada mnogi od nas za leba nemaju, a gde je 2018?! Ako nisu raspitaj se pa ako si čovek preduzmi nešto sad i odmah jer nemožemo ovako da živimo ili ako znaš a nećeš ništa da preduzmeš, odi bajo ponovo u Bosnu pa da vidimo dal će drugi put muslimanima da se posreći a nama da svane!

  4. dao je blanko podršku najgoroj vlasti koju je niš ikada imao. nesposobnim, neškolovanim džabalebarošima i skidačima kože s leđa građana. alal i njemu i njima!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *