Vučić u Nišu: Za jug Srbije obezbeđeno dve milijarde dinara – u Niš stižu Filipinci

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je za jug Srbije obezbeđena pomoć od dve milijarde dinara kojima će, kako je rekao, Grad Niš i druge opštine podmiriti neke svoje potrebe.

vucic
Ministarka Ana Brnabić, premijer Aleksandar Vučić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović

U ovoj poseti obići ćemo „Juru“ koja će novih hiljadu ljudi da zaposli, onda tu je „Leoni“ gde se planira novih 2.200 mesta. Tekvas uzima drugu halu. Ono što očekujemo to je dolazak Filipinaca, naročito u Niš što će i stanje u gradskom budžetu, u godinama koje su pred nama, neće dramatično da popravi, ali će da smanji nezaposlenost koja je u ovom regionu na visokom nivou – rekao je Vučić na sastanku sa predsednicima pet okruga na jugu Srbije u Nišu. Kako je planirano po protokolu on bi oko 19,30 sati trebalo da se obrati novinarima gde bi pojasnio ove investicije.

Visoka delegacija Srbije zaseda u Oficirskom domu u Nišu, na istom mestu gde je zasedala Vlada Srbije 1914/15 kada je Niš bio ratna prestonica. Sastanak sa predsednicima okruga je zatvoren za javnost. Snimatelji su mogli pet minuta da okom objektiva ovekoveče ovaj skup.

vucic-1
Sastanak u Oficirskom domu

Hoću da vam kažem da smo izdvojili dodatan novac koji nije dovoljan za sve vaše potrebe i zahteve. To su čitave dve milijarde dinara za razne potrebe. Taj novac bi bio isplaćen dve trećine u ovoj, a jedna trećina u sledećoj godini. Pri tome smo računali da idemo i na uređenje, pomognemo uređenje centralnih delova kao što je staro jezgro Vranja, centar Niša, Leskovca, možda u Pirotu i u Prokuplju. Videćemo šta možmo da uradimo za Kuršumlijsku banju, šta možemo da uradimo za Lukovsku i Prolom banju – rekao je Aleksandar Vučić između ostalog u obraćanju predsednicima okruga.

Ministri i Vlada Srbije biće stacionarani u Nišu do 19. oktobra do kada će obići nekoliko mesta na jugu Srbije. Vučić i ministri biće sutra domaćini privrednog skupa sa delegacijom Albanije, a kasnije će posetiti 63. padobransku brigadu.

M.Smiljković

3 Comments

  1. DA LI ĆE VULIN, SVOJIM PRISUSTVOM, MASKIRATI BRLJOTINE SVOJIH PRELETAČA U „PS“, NA ČELU SA RAKOM. CEO GRAD PRIČA O KRIMINALU RUKOVODSTVA „DOMA SREDNJOŠKOLSKE OMLADINE“. AKO VUČIĆ ČUJE ISTINU BIĆE ZAPANJEN !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *