Vuk prvak Srbije – osvojio zlatnu medalju i pored temperature!

Vuk Manić, član Kluba borilačkih sportova „Naisus“ osvojio je zlatnu medalju u tekvondou, iako ga je na dan takmičenja „tresla“ temperatura. On se okitio zlatnim odličjem u Hali sportova u Beogradu, na prvenstvu Srbije.

Vuk Manić

Zadovoljan sam pobedama koje sam postigao, iako se dan ranije nisam osećao ni malo dobro, pa čak i na dan takmičenja me manje ili više tresla temperatura. Međutim, smogao sam snage da pobedim i temperaturu i svoje protivnike te tako osvojim zlatnu medalju i postanem šampion Srbije. – rekao je mladi Vuk Manić.

Manić i Anđelković

U četvrtfinalu Vuk se sastao sa Mihailom Tadićem iz Šapca (TK Šabac) i pobedio u dodatnoj rundi na zlatan bod. Ni polufinale nije bilo ništa lakše, gde se nasuprot Vuka našao Vukašin Grujić (TK Herkules), koga je dobio sa 16:9. Finale je opravdalo svoju vokaciju jer je Viktor Stojanović (TK Omega-Beograd) bio više nego dostojan protivnik. Da bi se uvidela ozbiljnost protivnika, mora se pomenuti da je Viktor prošlogodišnji šampion Srbije. I pored toga, Vuk je uspeo na zlatan bod da dobije Viktora i osvoji titulu prvaka Srbije.

Strahujući da usled zdravstvenog stanja neće izdržati do kraja takmičenja, više sam nego zadovoljan prikazanim. Izborivši se i sa temperaturom koja je malo porasla tik pred finalnu borbu, bio sam spreman da u datom trenutku čak i predam meč, a u zavisnosti od situacije na tatamiju. Da nije bilo ni malo lako govori i činjenica da je i četvrtfinale i finale Vuk dobio u dodatnim rundama na zlatan bod. Time je uspeh i značaj ove medalje daleko veći. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

Beogradska Hala sportova (od skora preimenovana te sad nosi ime proslavljenog košarkaša – Ranko Žeravica) ugostila je tekvondiste iz cele Srbije. Subota je bila predviđena za pionire i juniore dok su u nedelju nastupili kadeti i seniori. Kako nije bilo pravovremene finansijske pomoći, to je KBS Naisus nastupio samo sa mlađanim Vukom Manićem. Državno prvenstvo za najmlađe ove godine je okupilo bez malo 450 takmičara iz 54 kluba širom Srbije.

gradjanin.rs/KBS Naisus

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *