Vuković više nije direktor – smene u Simfonijskom orkestru i Narodnom muzeju

Ivan Vuković, direktor Narodnog pozorišta u Nišu, nije više na toj funkciji jer mu je ugovor o radu istekao, a novi nije potpisan, saopštio je predsednik Odbora za imenovanje Skupštine grada Niša, Ivan Jovanović. On je rekao „da je na njegovo mesto postavljen vršilac dužnosti koji će obavljati tu funkciju do imenovanja novog direktora.

Oko postavljenja Vukovića se u medijima i javnosti „podigla velika prašina“ jer nije imao sve potrebne uslove iz konkursa, a ipak je postavljen na to mesto.

Na sednici Skupštine grada Niša, većina odbornika je izglasala smenu Vesne Bratić sa funkcije direktorke Simfonijskog orkestra, a na njeno mesto je postavljen Svetozar Vezenković. Umesto Slaviše Popovića, ubuduće će direktor biti Nenad Spasić.

„Koplja su se lomila“ juče oko Zorana Jonića jer je Ministarstvo prosvete dalo mišljenje da on ne može biti direktor i treći mandat u Dečjoj ustanovi „Pčelica“, a Upravni odbor ga je uprkos tome predložio za ovu funkciju. U međuvremenu su smenjena tri člana odbora pa će o njegovom (ne)postavljenju biti reči na narednim sednicama.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *