Vulin odao počast generalu Vladimiru Lazareviću u Nišu

Aleksandar Vulin, ministar Vojske Srbije odao je počast juče u Nišu na maifestaciji „Da se ne zaboravi“ generalu Vladimiru Lazareviću, komandantu Treće armije koja je podnela najveće žrtve u ratu 1999. godine koji je Nato vodio protiv Srbije i Crne Gore.

Ministar odbrane Vulin tokom ranijih poseta u Nišu

Srpski junaci iz 1999. godine su napokon u Nišu, na skupu „Da se ne zaboravi“ dobili ono najmanje što možemo da učinimo za njih – javno priznanje za njihov nemerljiv doprinos u odbrani srpskog naroda tokom NATO agresije. Među njima i general Vladimir Lazarević, poslednji komandant Treće armije, koja je podnela najveće žrtve, rekao je Vulin.

Pokret socijalista je saopštio da to to „što je srpskog ministra odbrane prozvalo američko glasilo (Vašington post) koje propagira zločinačke akcije NATO i nemoralni, pristrasni i politički tribunal u Hagu, nije neko iznenađenje, već potvrda netrpeljivosti SAD prema stavovima ministra odbrane koji se kose sa njihovom antisrpskom politikom prema našoj zemlji i našoj vojsci.

To što se pojedini političari – separatisti poistovećuju sa antisrpskim stavovima Zapada, takođe nije iznenađujuće, već je još jedan dokaz da slepo sprovode naloge svojih pretpostavljenih sa Zapada, jer su plaćeni da ne poznaju ili namerno gaze sopstvenu istoriju. Oni su poslednjom osudom ministra odbrane ogoljeno i najbednije napali ceo srpski narod i sve nevine žrtve NATO agresije. Narod, u čijoj je biti da ponosno brani svoju otadžbinu, a ne da bude bilo čiji sluga. Oličenje takvih vrlina našeg naroda jesu i general Vladimir Lazarević i svi ostali generali, oficiri i vojnici koji su se časno suprotstavili NATO paktu i Haškom tribunalu. To su ljudi koji su nepravedno osuđivani nevini, po unapred pripremljenom scenariju, bez materijalnih dokaza. Istovremeno, neprijatelji Srba i zločinci OVK su u istom tom takozvanom sudu, bez trunke savesti, puštani na slobodu, saopšteno je iz ovog pokreta u Nišu.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *