Za 11 uboda nožem Stefanu Stankoviću, napadač osuđen na 8 godina zatvora

Gavrilo Ristić (23) iz Niša danas je nepravosnažno osuđen u Višem sudu na osam godina zatvora zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju. On je osuđen jer je 22. novembra 2014. godine oko 00,30 sati naneo 11 uboda nožem Nišliji Stefanu Stankoviću (25) koji je ostao invalid jer mu je povređena kičmena moždina, a ima još niz zdravstvenih posledica.

napadaci
Napadači na Stefana Stankovića

Ovaj nemio slučaj koji se zbio na Bulevaru Zorana Đinjđića (kod skretanja za Hitnu pomoć) potresao je Niš pre dve godine.

Miloš Savić, Stefanov advokat kaže da su četvorica Ristićevih prijatelja koji su s njim te noći bili u društvu, osuđeni na novčane kazne od 40.000 do 80.000 dinara.

steefan-Markovic
Stefan Stanković
Miloš-Savic-2
advokat Miloš Savić

-Njih petorica su prešli ulicu i napali Stefana koji je bio sa drugom Daliborom Ristićem. U tuči je Stefan zadobio 17 rana, ali je sud utvrdio 11 uboda nožem. Oštećeni su zadovoljni što su optuženi proglašeni krivim, ali smatramo da je kazna trebala biti veća jer će Strefan do kraja života biti invalid zbog tog pokušaja teškog ubistva što je tužilaštvo i tražilo, a okarakterisano je kao obični pokušaj ubistva – komentariše Miloš Savić. On navodi da će pravosnažnost ove presude biti razmatrana u Apelacionom sudu, a Ristić će do tada biti u pritvoru.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *