Za Grad i SNS deblokada Hitne pomoći zaista mora biti hitna

Ako za grad blokada Hitne medicinske pomoći nije hitan slučaj – da li je Hitna pomoć i dalje hitna? Zavod za Hitnu medicinsku pomoć je bio u blokadi računa 101 dan. Toliko je i Hitna pomoć bez validnog rukovodstva, jer je sadašnje dalo ostavku na samom početku blokade. Ne trebamo biti toliko previše pametni da bi znali u kojoj meri poremećeno funkcionisanje Hitne pomoći i kolika je šteta nanešena građanima Niša.

490x370_za-bolji-nis-predsednik
predsednik udruženja Miroslav Milosavljević

Podsetimo se: na pretprošloj skupštini grada, skinuta je tačka dnevnog reda izbor direktora hitne pomoći, jer komisija za imenovanje nije imala kvorum i nije uspela da da predlog.
Zatim je novoizabrani prvi čovek SNS-a saopštio javno da SNS ima kandidata za HMP i čak saopštio njegovo ime. Međutim i sledeća skupština nije izabrala direktora HMP, jer komisija za imenovanje nije imala kvorum. Čekamo sledeću skupštinu. Možemo zamisliti kako se tek donose odluke o institucijama koje su od manjeg životnog značaja za građane Niša, no što je HMP.
Na slučaj postavljanja direktora HMP vidi se da SNS i pored velike izborne pobede nema vlast u Nišu, već samo deklarativno. Njihovi predlozi ne mogu da prođu na dve gradtske skupštine.
SNS ima obavezu prema građanima Niša, da im saopšte ko to vlada Nišom kada to oni neuspevaju. Ova blokada lokalne vlasti u nišu blokira funkcionisanje grada i svega u gradu iz čisto subjektivnih razloga. UDRUŽENjE GRAĐANA “ZA BOLjI NIŠ“ poziva građane Niša da se maksimalno angažuju i spreče dalje propadanje grada, jer mi u ovom gradu živimo.
Nišlije pomozite Nišu jer ako to vi ne učinite – niko drugi sigurno neće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *