Za sedam meseci niški aerodrom zabeležio skoro 40.000 putnika

Niški aerodrom nastavlja da beleži konstantni rast broja putnika od početka godine uspevši tako da tokom jula premaši i rekord po broju putnika postavljen krajem prošle godine. Do sada je kroz terminal aerodroma „Konstantin Veliki“ prošlo 38.450 putnika, što predstavlja trenutno najbolji rezultat od kada je aerodrom otvoren pre 30 godina.

avvion1

Podsetimo da rukovodstvo aerodroma Niš očekuje da do kraja godine ostvare preko 120.000 putnika na kraju godine, nakon što se sve najavljene linije realizuju do početka novembra meseca.

Wizz Air trenutno građanima Niša i ovog dela Srbije i regiona nudi 4 svoje destinacije na kojima je uspostavila redovan saobraćaj i to do Malmea, Bazela, Memingena i Ajndhovena. Ovaj niskotarifni prevoznik od 20.avgusta uvodi i liniju ka Dortmundu. Pored Wizz Air-a, iz Niša od 4.septembra Ryanair trebalo bi da otpočne sa zvaničnim prvim letom iz Niša i Srbije ka Berlinu, dok će za početak zimskog reda letenja poletati i ka ostalim najavljenim destinacijama i to ka Diseldorfu (Weeze), Bratislavi, Milanu (Bergamo).

tekst i foto: Fly from Niš

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *