Za štrajk u „Gorici“ krivi radnici!?/ Milosav Jukić

Milosav-Jukic
piše dipl. ing Milosav Jukić

Jutarnji program niške televizije. Štrajk u Gorici. Radnici mesecima nisu dobijali svoja primanja. Neka pokuša neki privatnik to, da vidimo kako će proći kod inspekcije. Ovde toga nema. Direktor Igor Novaković, daje izjavu, ustvari otkriva gledaocima svoju moralnu veličinu, „radnici su oštetili Goricu“!!! Tužili Goricu, tražili da im se isplati ono što im zakonom pripada. Zašto im nije isplaćeno, zašto direktor Novaković nije izvršio svoju obavezu?

Naučilo to da sedi, troši i kada više nema para, uzme kredit ili zovne partijske drugove iz grada. Oni prebace pare i „vozi Miško“. Šta sada, tamo još sposobniji, sve pare potrošili i kredit više nema gde uzeti. Nalazimo rešenje, komisija. Dotle radnicima predlažemo „radite i dalje besplatno“.

goric

Sledi, a ko drugi, sveznajući Slavković. Nastavak sprdnje sa narodom, on, koji je nezakonito uzimao funkcionerski dodatak, da radnicima objasni šta je zakonitost. Neko, ko neće da radi za 70.000 dinara, da objasni radnicima kako treba da rade besplatno! Neko ko jedino ume da napravi problem da reši problem! Zemlja čuda. „Ima prevelik broj zaposlenih“, „gde su radnici bili kada su se zapošljavali“… Nećemo o tome, to su njihovi „teški porodični problemi“. Postoji li veći nemoral? Neko ko je zapošljavao, neko ko je učestvovao u pražnjenju gradske kase, neko ko je napravio dug prema Gorici i svima ostalima, daje moralna predavanja i rešava problem!

Pitam sve gradske rukovodioce, šta ste to u svom mandatu uradili za grad, a da iz toga rada nije nastala šteta? Da to nije iz kredita ili sistema „uzmi jednom, daj drugom“. Ko je to vršio zapošljavanje u Gorici? Da li ćete preduzeti neke mere protiv odgovornih za nastalu štetu i uništenje jednog gradskog preduzeća? Pored Gorice, koliko njih je još u blokadi zbog Vaših neizmirenih obaveza? Stigao sam sa brojanjem do 30 firmi ili ustanova i odustao od daljeg brojanja. Izleda da je lakše izbrojati ko nije u blokadi. Zar Vam nije niko rekao, ako već sami ne vidite, koju štetu nanosite građanima Niša?

4 Comments

  1. Zar je drug I. Novaković , partizansko i SKOJ-evsko ime „nanogvica“ direktor „Gorice“ u ilegali tj. istražnom
    zatvoru „Na slobodi“ /koje li simbolike u nazivu istr. zatvora/ ! I pojavljuje se na Nepostojećoj TV , koja je postala „Fenix“, ali samo za ljude koji su se posuli pepelom ,da ne kažem mobilnim telefonima i zapošljavanjem najbliže rodbine a i tudje rodbine.Valja lizati guz..e vodjama i onda je tvoja na sigurnom… dok te ne uhapse ! ONI /“Lakše se briše“ , sitnima koji ti služe/!

    1. Ne G.Smuk…na žalost, ima ih dvojica sa istim imenom i prezimenom.“Nanogica“ je „stari vuk“, ovaj u Gorici je kao i generalni direktor-pripravnik. Prvo zapošljenje…

  2. Svaka čast, i Jukiću, a i Gradjaninu. Uzalud su bili ostavljani komentari na Južnim Vestima,ni je dan nije objavljen-cenzurisan.
    Samo o jednoj temi, prevelikom zapošljavanju. Direktor Jovanić je veliki deo svojih „zemljaka“ sa kojima je drugovao po Prištini zaposlio u „svoju“ firmu, ali začudo, ni jednog kao radnika.Sve su to šefovi i drugi službenici sa velikom platom u odnosu na ostale zapošljene u JKP Gorica. Sve je lako proverljivo. Sada su 500 radnika Gorice taoci gradske vlasti, koje ne žele da smene nesposobnog direktora. Zar on jedan više vredi od 500 radnika i njihovih porodica. Dok su radnici štrajkovali, on se „brčkao“ na moru. A poziva se na moral?

  3. Bravo Jukiću,svaka vaśa reč je tačna i mi smo srećni što je ovaj vaš tekst objavljen jer ni jedan drugi niški medij ne bi smeo da ga objavi. Sve naše molbe i komentare koji se odnose na rad gradskih javnih preduzeća i ustanova svi odbacuju zbog nezameranja egoističnim,prepotentnim i nesposobnim vlastodršcima. Direktori Gorice,Jovanić i Novaković su kao poslušni poltroni,bukvalno sa ulice,a bez ikakvog rukovodeçeg iskustva i znanja postavljeni da upravljaju sudbinama 500 porodica i evo do čega su doveli- KATASTROFA. Gde sada radnici da potraže ,,azil,,-nigde -sve u Nišu je uništeno,a gradski budzet je u dubiozi za 7 milijardi dinara.Treba reći ekspertima koji vode grad da se vrate odakle su došli ali i da polože račune ,a to izgleda jedino ,,Gradjanin,,može javno da uradi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *