Zahtevi sa protesta za čistiji vazduh u Nišu naišli na otpor

Predsednik Skupštine grada Boban Džunić govorio je danas na konferenciji za novinare povodom nedavnog protest u Nišu, koji je skrenuo pažnju na pitanje zagađenja vazduha u gradu i osvrnuo se na iznete zahteve građana.

Džunić je naveo da je i grad Niš sada dobio svog „Ćutu“ u liku i delu odbornika Miodraga Stankovića, odbornika u Skupštini grada Niša, koji je predsednik gradske Komisije za zaštitu životne sredine. On smatra da je Stanković osoba koja je trebalo da odgovori na sva pitanja postavljena u zahtevu na ovom protestu.

Sudeći po ovome, Džunić je kao predsednik Skupštine naložio da se zakaže i održi sednica Komisije za zaštitu životne sredine već naredne nedelje, u sredu, 25. januara. Ako Stanković to ne učini, predsednik Skupštine kaže da će je on sazvati.

Predsednik Skupštine grada je za razloge neprihvatanja zahteva naveo finansijske probleme, pre svega za zahtev da se se uvede besplatan gradski prevoz u vreme velike zagađenosti vazduha kako bi se smanjio saobraćaj automobila.

Ipak, nameće se pitanje da li je najveći problem ismevanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na protestu, pošto je na protestu pored improvizovane niške deponije postavljena statua Vučića i transparent sa njegovom karikaturom.

Gradjanin.RS / I.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *