Zajednička promocija romana „Svetioničar“ i „Metak“

Promocija dva romana, dvoje mladih pisaca, Tamare Simeonović (Metak) i Mladena Đorđevića (Svetioničar) održaće se danas 30. septembra 2017. godine sa početkom u 18:00 časova, a domaćin promocije je Café Paris Art Ame.

Kao specijalna gošća iz Bora, Tamara Simeonović, autorka ljubavnog romana sa krimi elementima, „Metak“, nakon brojnih predstavljanja u Srbiji, promovisaće po prvi put svoje delo u Nišu. Kroz diskusiju sa Mladenom i voditeljem promocije Bobanom, potrudiće se da približi zainteresovanima svoje misli i ideje koje joj se nalaze u knjizi.

METAK: „U Beogradu je pre nekoliko godina počela jedna ljubavna priča. Završila se jedne noći. Jedan momak, devojka i metak… Ali, ljubav nikad nije stvarno završena. Glavni akteri nekoliko godina kasnije upadaju u zavrzlamu strasti, ljubavi i osvete. Da li će neko ispaliti metak ili bračne zavete? Uživajte čitajući strasnu ljubavnu priču smeštenu na vrelom beogradskom asfaltu.“

Mladen Đorđević, autor je romana „Svetioničar: Vesnici oluje“, prvog toma u sagi „Utočište“. Radnja je smeštena u distopijskom prikazu našeg sveta i mračnom ambijentu neo-noara. Elementi trilera, misterije i fantastike, takođe su prisutni u delu. Iza sebe ima uspešnu promociju u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“, a pred narednim predstavljanjima koja ga očekuju, želi da se još jednom oduži svojim čitaocima u Nišu i zađe u srž ideje romana i moralnih izbora kako pojedinca, tako i društva.

SVETIONIČAR: Smešten u Evropi, kraj mora, uzdiže se „ponoćni“ metropolis Vranolujni, središte moći, glamura i prestiža. Njegove obalske i istorijske zidine čuvaju tri svetlosna gorostasa: „Đavolji rog, Smitov svetionik i Sentinel“. Sa novim modernim dobom, nastupilo je i ono mračnije koje po svaku cenu želi da ugrozi njegov dalji napredak ka budućnosti. U toj bespoštednoj borbi, uhvaćeni su privatni detektiv Ben Foster i istražiteljka na odeljenju za ubistva, Elena Rodrigez. Bizarne i paranormalne smrti svetioničarevog sina, kao i otmičara mladog para, pokazaće se kao nimalo slučajnim. Štaviše, predstaviće ih kao Vesnike strahovite „oluje“ koja preti da se obruši na Vranolujni.

Za one koji budu poželeli da nabave primerak i dobiju posvetu od autora, po završetku promocije, održaće se prodaja romana i potpisivanje, a sa njima i vremenski neograničeno druženje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *