Zanat u niškom zatvoru završila 164 osuđenika

U Kazneno-popravnom zavodu Niš, 164 osuđenika dobiće sertifikate o završenim zanatima posle obuke u ovoj ustanovi.

foto: Aleksandar Z. Dimitrijević

Ukupno 164 lica dobiće sertifikate za završene stručne obuke za tapetare, auto-lakirere, kuvare, pekare, štampare (na tekstilu, sito štampa), vodoinstalatere, keramičare, fasadere, molere, krojenje i šivenje, elektro-instalatere, stolare, CNC operatere, metalo-strugare, argonsko, CO2 i elektro-lučno zavarivanje.

Cilj ovih obuka, realizovanih u okviru Helpovog projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“, je stvaranje mogućnosti za odgovarajuće radno angažovanje lica lišenih slobode za vreme izvršenja kazne i uspešna reintegracija u društvo nakon izvršenja kazne.

U saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija, Ministarstva pravde Republike Srbije, Help je u prethodnom periodu samo u Kazneno-popravnoj ustanovi u Nišu kroz tri projektna ciklusa donirao opremu za vez, lasersko graviranje, CNC, štamparsku i opremu za plastifikaciju za pogone i radionice u okviru KPZ-a, ukupne vrednosti od preko sto hiljada evra, uz sufinansiranje Uprave, dok je vrednost realizovanih obuka gotovo četrdeset hiljada evra.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. Lepa vest na prvi pogled. Ali, kada negde konkurišu za posao sa ovim sertifikatima kako će da ubede poslodavca da nisu osuđivani?A ako bi hteli da pokrenu privatni biznis početni kapital bi mogli da obezbede jedino ako ga negde i od nekoga opljačkaju!?Vrzino kolo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *