Zaposleni „Filip Morisa“ pomogli tri škole u Paraćinu

Zaposleni Filip Morisa u Srbiji, volonterski su prikuplili preko 3 miliona dinara i namenili opremanju škola u Paraćinu. Nakon prošlogodišnjih poplava koje su nanele katastrofalne štete ovom gradu, zaposleni kompanije Filip Moris su na sopstvenu inicijativu odvajali po deo svoje zarade i prikupili sredstva za opremu i nameštaj za tri škole u Paraćinu, koje su nedavno obnovljene.Volonterska akcija za pomoć Paraćinu još je jedna u nizu aktivnosti koje su zaposleni kompanije Filip Moris organizovali kako bi pomogli oporavak lokalne zajednice od posledica prošlogodišnjih poplava.

fm1

„U vreme vanredne situacije, naši zaposleni su prepoznali potrebe svojih sugrađana i organizovali mnogobrojne inicijative za prikupljanje pomoći tamo gde je ona bila najpotrebnija. Nakon toga, shvatajući da najteži posao u obnavljanju devastiranih područja tek predstoji, nastavili su i u narednim mesecima da pomažu kako bi se život u ovim zajednicama vratio u svoj redovni tok. Veoma smo ponosni da u našim redovima imamo zaposlene koji pokazuju tako visok stepen društvene odgovornosti, kao i da su sve akcije bile realizovane uz odličnu saradnju zaposlenih, kompanije i sindikata”, izjavio je Ivan Miletić, direktor korporativnih poslova kompanije Filip Moris u Srbiji.

Najveći deo opreme namenjen je Tehnološkoj školi koja je pretrpela i najveća oštećenja, dok je preostala oprema donirana OŠ Đura Jakšić i Mašinsko-elektrotehničkoj školi.

fm2

U okviru volonterskih akcija zaposlenih tokom prošlogodišnjih poplava u krugu fabrike u Nišu natovareno je 27 tona peska, koji su kamionima prevezeni za Šabac za pomoć u pripremi nasipa za odbranu od bujica, zatim je Crvenom krstu donirana veća količina garderobe i obuće, a na stotine zaposlenih Filip Morisa su na svoju inicijativu kao volonteri na terenu pomagali ugroženima u svojim lokalnim zajednicama. U nedeljama koje su usledile, organizovali su niz volon¬terskih inicijativa u okviru akcije „Jedna stvar pravi razliku“ kako bi prikupili neophodnu po¬moć za meštane ugroženih područja.

Zaposleni ove kompanije takođe već duži niz godina organizuju volonterske akcije u okviru programa „Volontiram zato što volim svoj grad“, zahvaljujući kojima je realizovano više od 80 inicijativa za pomoć ugroženom stanovništvu i uređenje javnih prostora i objekata širom Srbije.

1 Comment

  1. Filip Moris, pa još human? ‘Ajte, molim vas. Sve je to jeftina, džab-džabe reklama. Pišite vi, ako se usuđujete, o tome kako je ista firma ojadila hiljade proizvođača duvana u ovom delu Srbije. O milionima se radi. Dok je DIN bio naš, gradio je cele bolnice i škole i finansijski pomagao krupne projekte (od privrednih do kulturnih) diljem Jugoslavije i Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *