Zaposlenja „zamrznuta“, a 109 miliona dato više za plate nego prošle godine!?

Milosav-Jukic1
piše dipl. ing Milosav Jukić

Ove godine je za lična primanja potrošeno jedva 109.370.943,00 dinara više nego prošle godine. Kako kada je zamrznuto? Prosto.

„U fizici je objašnjeno pravilo da se sva tela na toploti šire, a na hladnoći skupljaju, što deluje sasvim logično, međutim, kada je u pitanju voda stvar je potpuno drugačija. Staklena flaša vode stavljena u zamrzivač, posle izvesnog vremena će pući jer se voda u njoj, na hladnoći, širi“. Zato su i „rashodi za zaposlene“ porasli. Kako Vaša zamrznuta plata nije porasla? I to je prosto. To što Vi primate nisu pare, pare su ono što oni primaju. Znam da naša vlast deli sudbinu svoga naroda. Vama smanjena primanja, i njima. Vama zamrznuta primanja, i njima. Pa kako da prime više nego što su primali? Otvorim budžet, onaj brzopotezno usvojen. Odmah sam otišao na stranicu gde piše „rashodi za zaposlene“.

Hajde, rekoh, da vidim od čega se sastoje ti „rashodi za zaposlene“.

Naknade u naturi su povećane za oko 13 miliona i iznose 105.810.000,00 dinara. Naknade su išle od 2013-te i 2,77 miliona do ovih sadašnjih 105 miliona! Tu procenti uvećanja ne pomažu, mora ovako, 38 puta više! Ovo je baš bilo zamrznuto, u dubokom ledu. Socijalna davanja zaposlenima su porasla za samo 3,2 puta, skoro 86 miliona dinara.

Milosav-Jukic

Nagrade zaposlenima su veće skoro 3,7 puta, u odnosu na prošlu godinu! Prošle godine su bile duplo veće nego 2013-te! Ovde se prikazuju „nagrade zaposlenima, bonusi i naknade članovima upravnih, nadzornih odbora i komisija“. Znate šta, ovi imaju zamrzivač „boli glava“. „Jesu li pare voda“. Mora da jesu kada tako brzo „iscure“ .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *