Zatvorenici kopaju rake na Novom groblju u Nišu!?

Desetak zatvorenika niškog zatvora jutros je dovezeno na Novo groblje u Nišu kako bi kopali rake za ukop preminulih i druge radove. JKP „Gorica“ koja vodi računa o grobljima, posle odlaska 15 zaposlenih sektora „Zelenilo“ u JKP „Medijana“ ima 120 radnika pa je malo neverovatno da mora da potpisuje naknadne ugovore sa zatvorenicima radi obavljanja ovih teških poslova.

Osuđenici jutros na Novom groblju – foto: R.R.

Pokušali smo da kontaktiramo nekog od direktora ko bi nam pojasnio razloge za angažovanje zatvorenika, ali nam je rečeno da je generalni direktor u gradu na sastanku, da ostavimo kontakt na koji ćemo dobiti odgovor što smo i učinili.

Rade Rašović, predsednik Asocijacije nezavisnih i slobodnih sindikata kaže da osuđenici KPZ Niš bez ikakve zaštitne opreme rade ovaj rizičan posao.

Iz razgovora sa njima sam saznao njihovo veliko nezadovoljstvo ovim angažovanjem ovde na groblju. Ovim menadžment pokušava da prikrije mali broj mali broj niskokvalifikovanih radnika na Novom groblju – rekao nam je Rašović.

Rašović i predstavnici ASNS bi trebali u ponedeljak da se susretnu sa gradonačelnikom Niša, Darkom Bulatovićem kako bi pokušali da reše nagomilane probleme u ovom preduzeću.

Od kada se „Gorica“ odvojila od JKP „Medijane“, na je „pripala“ na upravljanje predstavnicima Socijalističke partije Srbije, čiji su članovi bili svi direktori.

M.S.

7 Comments

  1. Gde su pare od odrzavanja grobnih mesta.Treba gorica da izađe sa potrebnim brojem zapošljenih i potrebnom stručnom spremom za obavljanje posla, a onda konkurs za svako radno mesto isključivo sa spremom koja je potrebna. Polovina bi bila Viška.

  2. Iako u JKP MEDAIANA ima više od 1000 zapošljenih,ambalažni otpad u reciklažnom centru selektuju zatvorenici. Ista meta, isto odstojanje, na papiru mnogo zapošljenih ali nema ko da radi…

  3. 200-300 e po jednom spomeniku. Pomnoženo sa brojem izradjenih i postavljenih od strane izvodjača koji ima zvaničan ugovor sa Goricom- to je na mesečnom nivou puno, a tek na godiišnjem- e zato ta ekipa ne želi da ode i jedino što znaju dobro da rade je podela provizije

  4. Šta će mrčo Bulat činiti- pa ništa do 150 miliona iz budžeta uzeti I
    vratiti dugove Gorice. Previsoka
    je to cena za tolerisanje sva 3 hohštaplera iz menadžmenta Gorice. PS. Kada Bulatović isplati ove novce onda sledi novi dug od 30 miliona, a na ime nerealizovane proizvodnje, a o ovom dugu neću pisati već nek se sam raspita da li je ovo tačno. Ali opet će MASKA biti – tužbe radnika i tako sve u krug. Iopet će na kraju Bulatović biti ponosan kako je rešio problem Gorice baš kao nekad Perišić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *