Zbrani zbrda-zdola

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Miloš Stojadinović, konsultant za EU projekte

Milos-StojadinovicIsključenje uličnog osvetljenja u Nišu je još jedna potvrda da ovaj grad vodi grupa ljudi „zbranih zbrda-zdola“, koji svojim činjenjem ili nečinjenjem potpuno urušavaju sistem. Prethodna vlast jeste bila nesposobna, rastrzana unutrašnjim sukobima i ličnim interesima, ali je zato ova dovela do savršenstva nesposobnonost i samodovoljnost državnog aparata.

Ranije smo imali jednog šerifa, kojeg su svi svesrdno i opravdano pljuvali, jer je svojim drčnim ponašanjem brukao čitavu jednu građansku opciju i ojačao temelje njene propasti. Sada imamo šerife na sve strane, koji prave neviđene brljotine i koje više niko ni ne spominje. I ne procesuira. Ni šerife, ni brljotine. Toliko gluposti se dešava na dnevoj osnovi da je narod oguglao jer više ne može da procesuira svaku aferu, sve prestupe, sve greške koje pravi trenutna vlast. Nju samu, izgleda, da uopšte i nije briga za to. Ona postoji i dalje, radi svojim tempom i nastavlja da i dalje ukopava sebe.

Problem je u tome što time ukopava i sve nas. A nama mandat nije još dve ili četiri godine. Mi moramo da nastavimo da postojimo, živimo i nakon toga i nakon njih. Ali, šta i kako dalje ako potpuno unište sistem, derogiraju i degradiraju rad svega što postoji i potpuno unište naš dignitet? To je pitanje na koje u ovom trenutku mislim da niko nema odgovor.

I na kraju, pitanje je da li je isključenje struje u Nišu došlo je kao epillog  čuvenog vica: Neka isključi svetlo ko zadnji izađe. Da li su svi izašli, a mi ostali. Ili je ovo poslednji poziv da i mi napustimo ovu Utopiju.

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266