„Želja“ pred kolapsom zbog blokade računa

Umesto da brinu o utakmici protiv Crvene zvezde koju bi rukometaši Železničara trebalo da odigraju u nedelju od 18 časova u hali Šumice, glavna tema jučerašnje konferencije za medije bila je nepovoljna finansijska situacija u kojoj se rukometni velikan trenutno nalazi.

zelja
Konferencija RK „Železničar“

Direktor kluba Slobodan Milosavljević poručio je da je grad svoje obaveze ka klubu uredno izmirio.

– Grad je u prethodnoj godini izmirio sve obaveze prema Želji, uplatio 16 miliona dinara. Kada je 2011. godine došlo do promene naziva kluba iz Naisus u Železničar dug je sa 30 smanjen na manje od 10 miliona. Očekuje nas i priliv od kirije Doma rukometa od 3 miliona dinara, kaže Milosavljević.

Da li će Železničar registrovati nova pojačanja, Stefanovića, Pavlovića, Stankovića i moći da se takmiči u nastavku sezone znaće se sutra, kada će Forum Rukometnog saveza Srbije, koji od Železničara potražuje 11 hiljada evra, doneti odluku o daljoj sudbini kluba. Milosavljević oćekuje da Železničar dobije uslovnu dozvolu da nastavi takmičenje, to bi značilo da nova pojačanja neće biti registrovana.

– Račun kluba je trenutno u blokadi od 9.5 miliona dinara, račun kluba je u minusu od 4,3 miliona. Taman toliko su nas koštala dva čuvena stana iz 1998. godine. Ako se uzme podatak da od kada je promenjeno ime kluba 2011. godine, kada smo imali 30 miliona dugovanje, došli smo do 10 miliona. Nećemo da dozvolimo da se klub sada ugasi. Nismo nikome plakali, nismo od nikoga tražili pomoć, kao što je to radio Kragujevac i Partizan, poručuje on.

Na sednici Gradskog veća juče je takođe rečeno da je ovaj klub u teškoj finansijskoj situaciji, ali da nema trenutno rešenja da se to prevaziđe.

A.Ilić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266