Zemlja svinja i ordenja – da li verujete da su laureati iz Niša zaslužili nagradu?

Gradjanin: Vladimir Videnović (Dveri)
Gradjanin: Vladimir Videnović (Dveri)

Zemlja svinja i ordenja… Poštovani sugrađani, nadamo se da vam to zvuči poznato, ukoliko niste bežali sa časova. U pitanju je Radoje Domanović, čovek za sva srpska vremena, a ponajviše ovo današnje. Zapravo, sadašnji trenutak se malčice razlikuje, više ne izvozimo svinje već smrznuti otpad, ali je zato ordenje itekako prisutno.

Jučerašnje nagrade u još jednoj od obesmišljenih srpskih institucija su dobijene za razvoj čega?! Lokalne samouprave svakako ne. Najuspešnijeg preduzeća?! Ma dajte molim vas… Desetine hiljada nezaposlenih, prazna sela i porodilišta ali zato mnogo političko-privrednih afera. Nema šta, imamo grad pun lidera i razbucanih kontejnera.

nagrada-kapetan

Zbog svega ovog molimo naše sugrađane da ubuduće svakoga jutra provere da im možda nije počeo rasti rep, jer osnovano sumnjamo da ćemo se uskoro svi pretvoriti u veverice. Mala naivna stvorenja kojima žir, koliko god ga jako zgrabili, ipak nekako izmakne. Jer ako poverujemo da su gospoda laureati zaista zaslužni za ovo za šta su nagrađeni, sem za ovaj jad i čemer oko nas, mi smo obične veverice. A žir kao metafora boljeg života nam stalno izmiče.

povelja1

Predlažemo i da neko niško fantomsko preduzeće ustanovi nagradu za dostignuća u IT sektoru, a zatim je dodeli onima koji su ovu gospodu nagradili, jer svet u kome takvi dobijaju “nagrade za zasluge“ može biti samo simulacija za čije stvaranje je potrebna veštačka inteligencija.

Ko dodeljuje nagrade?

U internet enciklopediji Wikipedia se navodi da je nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ godišnja nagrada koja se dodeljuje najuspešnijim pojedincima, preduzetnikcima i institucijama u Južno banatskom regionu. Ova nagrada se dodeljuje u Novom Sadu tokom manifestacije „Put ka vrhu“ čiji je cilj da podstiče i afirmiše preduzetništvo u Srbiji. Nagrada realizuju agencija za tržišne komunikacije Medija Invent, Televizija Novi Sad, Privredna komora Vojvodine i Fakultet tehničkih nauka Novi Sad. Ustanovljena je 2000. godine.

2 Comments

  1. Ma , glupo mi je i da komentarišem ovakve nebuloze !
    Novosadjani , Novosadjani… Još i Fakultet tehničkih nauka , koji školuje inženjere , koji će radititi u poljoprivredi tj. bolje rečeno u ratarstvu ! FTN , Novi Sad izgleda da nije obavešten o propasti i nepostojanju „MIN“-a i „EI“-a a mogli su da pitaju laureate , tek informacije radi ! A, možda i ja nisam u informaciji , možda privreda u Nišu „cveta“ ????

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *